Najnovije vesti

KO KRŠI IZOLACIJU DA IDE U BOLNICU NA DRUŠTVENO KORISTAN RAD! Državni tužilac predlaže kaznu za nesavesne građane!
Foto: EPA / Thibault Vandermersch

francuska

KO KRŠI IZOLACIJU DA IDE U BOLNICU NA DRUŠTVENO KORISTAN RAD! Državni tužilac predlaže kaznu za nesavesne građane!

Planeta

Oni koji u Francuskoj krše mere izolacije zbog korona virusa, umesto da plaćaju kazne i idu u zatvor, treba da budu upućeni na "društveno koristan rad" u bolnice kad se okonča epidemija, zatražio je državni tužilac za Pariz Remi Ejc.

Ejc, koji je takodje nacionalni javni tužilac za borbu protiv terorizma, ocenio je da bi ovakve "iskustvene kazne" bile mnogo poučnije i korisnije, naročito za mlade koji krše izolaciju, umesto novčane globe do tri hiljade 750 evra ili zatvora do šest meseci, u slučaju da sudski odredjenu meru izolacije ponovo prekrše.

Ovaj visoki državni zvaničnik je radio-stanici Frans enfo rekao da je istovremeno zadovoljan što velika većina gradjana poštuje "socijalno razdvajanje" i ograničenje kretanja zbog epidemije korona virusa.

Ali je predočio i činjenicu da je za vreme dvonedeljne šire zabrane kretanja i izolacije francuska policija izvršila kontrolu preko 300 hiljada ljudi i izrekla 25 hiljada kazni.

Tužilac za oblast Pariza je to ocenio kao ipak povoljnu činjenicu jer je od 10 provera ustanovljeno samo jedno lice koje nije ispoštovalo više nego nužno ograničenje kretanja.

Remi Ejc je saopštio i da je policija otkrila i sprečila i petnaestak manjih slučajeva prodaje "na crno" zaštitnih maski.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...