KRUZERIMA DOZVOLJENO DA PRISTANU NA FLORIDU: Zaraženi se sa brodova vode u bolnice!
Foto: Profimedia

humano

KRUZERIMA DOZVOLJENO DA PRISTANU NA FLORIDU: Zaraženi se sa brodova vode u bolnice!

Planeta -

Kruzerima na kojima se nalaze putnici zaraženi korona virusom dozvoljeno je da pristanu u luku na Floridi.

Kruzerima "Zandam" i "Roterdam" odobreno je da pristanu u Port Everglejds na Floridi nakon nekoliko dana pregovora sa lokalnim vlastima.

Ccetiri starije osobe preminule su na "Zandamu", a najmanje dvoje od posledica infekcije korona virusom, izjavili su iz kompanije Karnival korporejšn (Carnival Corp.) u čijem se vlasništvu nalaze ovi kruzeri. Iz ove kompanije je potvrđeno i da je ranije u toku ove nedelje devet osoba sa kruzera testirano pozitivno na virus.

foto: Profimedia

Iz kompanije Holand Amerika lajn (Holland America line) koja je operator krstarenja javljaju da će 45 putnika koji su zaraženi i koji pokazuju blage simptome bolesti ostati na kruzerima dok ne ozdrave, a 10 putnika će morati da bude prebačeno u bolnicu u Port Everglejdsu radi hitnog lečenja.

Putnici i osoblje koji ne pokazuju nikakve simptome bolesti biće prevezeni do aerodroma autobusima, ali im neće biti dozvoljeno da budu na terminalima do polaska aviona, već će odmah biti smešteni u njih. Transfer putnika obaviće se u skladu sa preporukama američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Putnici će nositi maske i njihov kontakt sa drugim ljudima biće ograničen. Većina njih biće prebačena do svojih domova čarter letovima.

foto: Profimedia

"Zandam" i "Roterdam" bili su tri nedelje na moru nakon što su vračeni iz luka Južne Amerike i za to vreme im nije im bilo dozvoljeno da pristanu u Sjedinjenim Državama.

Na "Zandamu" se nalazi 442 putnika i 603 članova posade, dok je na "Roterdamu" 808 putnika i 583 članova posade.

Putnici nisu napuštali kruzere od 14. marta, a od 22. marta nalaze se u samoizaciji u svojim kabinama.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track