PRODAVCI LUKSUZNE ROBE U NJUJORKU OČEKUJU NEMIRE: Zabarikadirali svoje prodavnice, pa građanima poručili ovo! (VIDEO)
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

jasno

PRODAVCI LUKSUZNE ROBE U NJUJORKU OČEKUJU NEMIRE: Zabarikadirali svoje prodavnice, pa građanima poručili ovo! (VIDEO)

Planeta -

Prodavnice luksuzne robe širom Njujorka kao što su Luj Viton i Dolče Gabana zaštitili su se u iščekivanju građanskih nemira, jer je broj umrlih u gradu u petak dostigao 1.867 sa 305 novih smrti.

Bogate firme su već zajedno zajedno sa barovima i restoranima kao deo zaštite, ali oni sada preduzimaju dalje korake da obezbede svoju imovinu i proizvode, jer policija ima manjak službenika zbog koronavirusa.

Broj zaraženih u Njujorku popeo se na 57.159 u petak uveče sa 5.350 novih slučajeva, dok je nacionalni broj porastao na 277.999 potvrđenih slučajeva i 7.164 smrtnih slučajeva.

Zakucani prozori i prazne ulice pretvorili su grad koji nikada ne spava u ratnu zonu, a gradski zvaničnici u petak su na poslali poruku medicinskim radnicima da se što pre jave u bolnice

Upozorenje je usledilo nakon informacije da će Njujork sitiju do kraja sledeće nedelje nedostajati ključne zalihe i da će nedelja biti "Dan D" u pogledu procene onoga što je potrebno za naredne nedelje.

Dolče & Gabana, Džimi Ču i Luj Viton su prekrili prozore šperpločom tokom prošle nedelje, jer se kriza u gradu pogoršala uprkos tome što ulice prazne.

Neka preduzeća pokušala su da podignu raspoloženje pa su na tablama šrerploča ostavljala optimističke poruke.

„Svi smo zajedno u ovome“, glasi jedna. 'Ostani kući. Spašavaju živote.'

Luj Viton u Sohu bio je među prodajnim salonima kako bi ostavio svojim kupcima poruku na drvenim pločama koje su štitile njegovo imanje glasi: 'Putovanje koje je pauzirano na kraju će početi iznova, Luj Viton želi vama i vašim najmilijima zdravlje i sigurnost.'

Zabrinutost preduzeća uvek nije opravdana zbog izveštaja o manje kriminala u gradu uprkos izraženim poteškoćama NIPD-a da patroliraju ulicama u istoj meri sa sopstvenom smanjenom silom.

Prema podacima koje je objavila policijaposlednji mesec, između 16. i 22. marta, došlo je do pada od 17 procenata u glavnim krivičnim delima, dok je velika krađa smanjena za 31 procenat, a prekršajni napadi za 21 procenat u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Kurir.rs/Daily Mail Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track