TEŠKA SITUACIJA U BOLNICAMA U BRUKLINU: Raste broj obolelih od korone, odeljenja intenzivne nege prepuna pacijenata
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

njujork

TEŠKA SITUACIJA U BOLNICAMA U BRUKLINU: Raste broj obolelih od korone, odeljenja intenzivne nege prepuna pacijenata

Planeta -

Stanje u bolnicama u njujorškom kvartu Bruklin u subotu je bilo vrlo teško zbog velike najezde pacijenata zaraženih korona virusom tako da su odeljenja intenzivne nege u bolnicama imale pune ruke posla, izveštava Njujork tajms.

Jedan od dežurnih lekara rekao je njujorškom listu da su u bolnici u kojoj radi gotovo svi primljeni pacijenti morali da budu priključeni na respiratore.

Taj doktor je kazao da su pacijenti bili u svim starosnim dobima, dodajući da je bilo i 80-godišnjaka i obolelih u tridesetim godinama.

Među pacijentima bilo je i onih sa astmom, dijabetesom, ali i drugih za koje se u prvi mah činilo da nemaju nikakvih pratećih oboljenja, prenosi Njujork tajms.

Bruklin se protekle sedmice, kao i ceo Njujork, borio sa ubrzanim rastom broja obolelih.

U manjoj bolnici "Bruklin senter" protekle nedelje zabeležen je četvorostruko veći broj smrtnih slučajeva nego prethodnih sedmica.

I broj pacijenata u toj bolnici značajno je porastao - sa 15 u prethodnoj nedelji na 105 tokom ove sedmice, izveštava njujorški list.

U Sjedinjenim Američkim Državama korona virusom je zaraženo više od 300 hiljada ljudi, dok je najmanje 8.000 preminulo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

U najteže pogodenoj državi Njujork ima 113.704 obolelih, nakon što je u petak zabeležen 10.841 slucaj, saopštio je u subotu guverner Endrju Kuomo.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja