Najnovije vesti

RUSKINJA IZ ITALIJE O KORONA VIRUSU: Pretnju ne treba potceniti! Mi smo to učinili i izgubili vreme i ljude
Foto: EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Viktorija Kiseljova

RUSKINJA IZ ITALIJE O KORONA VIRUSU: Pretnju ne treba potceniti! Mi smo to učinili i izgubili vreme i ljude

Planeta

Ruskinja Viktorija Kiseljova, koja živi u Italiji, ispričala je kako ljudi u toj zemlji podnose strogi karatin koji je uveden 9. marta zbog virusa korona. Ona je poručila da je situacija ozbiljna i da pretnju ne treba potcenjivati.

"Od 9. marta izlazak iz kuće je dozvoljen samo ukoliko idete u prodavnicu, apoteku ili na posao. Kod kuće morate popuniti dokument u kome ste napisali gde idete i tačnu maršrutu kretanja.

Ako vas zaustavi patrola i ispostavi se da ne idete tuda kuda ste napisali, sledi kazna od 300 do 4.000 evra. Kada idem u sueprmarket obavezno nosim masku i rukavice za jednokratnu upotrebu. Kupim namirnice za sedmicu-dve", kaže Viktorija, prenosi Rosijska gazeta.

Prema njenim rečima, maski nema dovoljno, pa ih mogi sami šiju, koristeći gazu i salvete, koje se nakon upotrebe bacaju, a gaza se otkuvava i ponovo upotrebljava.

"Bilo je momenata kada su nam se mešali dan i noć, stalno išli u pidžamama. Sada su svi shvatili da se moraju pridržavati određene dnevne rutine i pronaći neku zanimaciju koja skreće pažnju i umiruje", priznaje Viktorija.

Kako kaže, mnogi u početku nisu shvatali ozbiljnost situacije, jer je Italijanima, s obzirom na njihov temperament, teško da sede kod kuće i izbegavaju kontakte.

"Među takvima je bilo mnogo starijih ljudi, koji su šetali, posećivali barove. Postalo je teško kada su počele komšije da umiru, a broj preminulih eksponencijalno raste u celoj zemlji", priseća se Ruskinja.

Ona je na kraju apelovala na sve ljude da poveruju da je opasnost stvarna i da pokušaju učiniti sve kako bi spasili sebe i svoje porodice.

"Pretnju ne treba potceniti. Mi smo to učinili i izgubili vreme i ljude", zaključila je ona.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je do sada zabeleženo više od 124.000 zaraženih virusom korona, dok je preminulo više od 15.000.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...