BORBA PROTIV KORONE U UAE: U Dubaiju uveden policijski čas od 24 sata koji će trajati 2 nedelje
Foto: Profimedia

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

BORBA PROTIV KORONE U UAE: U Dubaiju uveden policijski čas od 24 sata koji će trajati 2 nedelje

Planeta -

Policijski čas u Dubaiju je produžen na 24 sata i to na period od dve nedelje, pošto grad nastavlja svoj program sanitacije zbog širenja koronavirusa, navodi se u saoopšenju Vrhovnog odbora za krizne situacije i katastrofe u subotu.

Početak ovog policijskog časa je bio u subotu u 20.00 časova.

Građanima će biti dozvoljeno da izlaze samo u kupovinu najosnovnijih namirnica, poput kupovine hrane. Samo će jednom članu porodice biti dozvoljeno da napusti kuću. Komitet je dodao da će protiv onih koji prekrše ovu odluku biti preduzete pravne mere.

Uprava za puteve i transport u Dubaiju objavila je da će usluge javnog prevoza biti besplatne za pojedince kojima je dozvoljeno da napuste domove. Supermarketi, trgovinske radnje, apoteke i isporuke hrane i lekova će takođe normalno raditi tokom dana.

Opsežna medicinska ispitivanja biće sprovedena u gusto naseljenim oblastima u emiratu, kako bi se osiguralo da zajednica nije pogođena Kovidom-19.

U Abu Dabiju policijski čas zbog epidemije korona virusa i dalje traje od osam uveče do šest ujutro, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Abu Dabiju. Policijski čas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uveden je 26. marta.

Prema podacima sa sajta worldometer, u UAE do sada je prijavljeno 1.799 slučajeva korona virusa, a 10 ljudi je preminulo.

Kurir.rs/english.alarabiya.net/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track