PROPOVEDNIK KRITIKOVAO HISTERIJU OKO KORONE I POSLE NEKOLIKIO DANA UMRO: Kobna bila poseta muzičkom festivalu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

tuga

PROPOVEDNIK KRITIKOVAO HISTERIJU OKO KORONE I POSLE NEKOLIKIO DANA UMRO: Kobna bila poseta muzičkom festivalu! (VIDEO)

Planeta -

66-godišnji pastor i ulični muzičar koji je rekao da je medijsko izveštavanje o koronavirusu bilo preterano, umro je od virusa nakon putovanja iz Virdžinije da propoveda na festivali Mardi Gras.

Lendon Spredlin umro je u utorak u bolnici u Severnoj Karolini, posle osam dana provedenih na intenzivnoj nezi. Bio je hospitalizovan kada je dobio upalu pluća dok se vraćao iz Luizijane do Virdžinije.

„Nikada nismo mislili da će nam otac preminuti zbog ovoga. Ali on nije bio tip osobe koja je samo živela u strahu i pustila ga da ga liši radosti života koji je imao ", rekla je njegova ćerka Džesi Spredlin.

Pre nego što se razboleo, pastor je sa porodičnim bendom nastupao na trgu u Nju Orleansu.

Prema rečima ćerke Džes, njegova misija je bila da ide u pabove, klubove i barove, svira bluz i poveže se sa muzičarima i samo im kaže da ih Isus voli".

Pastor je verovao da je festival Mardi Gras prilika za širenje svoje verske poruke kroz uličnu muziku.

Umesto toga, kako slučajevi koronavirusa rastu oko Nju Orleansa i širom SAD-a, stručnjaci ukazuju na višemesečne svečanosti Mardi Grasa kao jedan od razloga širenja koronavirusa.

"Ne pamtim da smo razgovarali o virusu", rekla je Naomi Spradlin, još jedna ćerka gospodina Spradlina.

U postu na Fejsbuku 13. marta, pastor je podelio post u kom poredi smrt od svinjskog gripa i smrt od koronavirusa. Takođe je sugerisano da je kritika upravljanja koronavirusom predsednika Trampa bila politički motivisana „masovnom histerijom“.

Kurir.rs/Independent Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja