DRAMA NA TRAJEKTU U INDONEZIJI: Nekoliko putnika skočilo u more iz straha da su članovi posade zaraženi KORONOM (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@OfficialiNewsTV

PLIVALI DO OBALE

DRAMA NA TRAJEKTU U INDONEZIJI: Nekoliko putnika skočilo u more iz straha da su članovi posade zaraženi KORONOM (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko putnika na indonezijskom trajektu skočilo je u more i otplivalo do obale nakon što su vlasti pokušale da blokiraju pristajanje ovog plovila zbog sumnje da je nekoliko članova posade zaraženo koronavirusom.

Trajekt je ostao blokiran prilikom pokušaja prelaska u luku Maumere na istočnom otoku Flores usled straha da su tri člana posade zarazila putnike, izveštava Reuters. Međutim, nekoliko putnika skočilo je u more i otpivalo do obale, ne želeći da budu izloženi zarazi, ali ni u karantinu na brodu.

"Molimo putnike da sarađuju u skladu sa zdravstvenim protokolima pre izlaska sa broda te da se suzdrže od bilo kakvih radnji koje mogu da budu štetne", rekao je Visnu Handoko, službenik u ministarstvu saobraćaja, neposredno pre nego je nekoliko putnika skočilo u more.

Trajekt je prevozio 255 putnika, uglavnom radnika koji su se vraćali kući iz Malezije, nakon što je susedna zemlja zatvorila granice zbog koronavirusa. Ipak, na kraju je trajektu dozvoljeno pristajanje u luku, a putnici su smešteni u karantin na kopnu.

Inače, Indonezija je do sada zabeležila 2.956 slučajeva koronavirusa i 240 smrtnih slučajeva, a najveći broj slučajeva potvrđen je u glavnom gradu Džakarti.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track