Najnovije vesti

DRAMA MEDICINSKIH SESTARA KOJE LEČE KORONA PACIJENTE: Nosile kese za smeće jer nemaju drugu opremu, sada su sve zaražene
Foto: Twitter

Britanija

DRAMA MEDICINSKIH SESTARA KOJE LEČE KORONA PACIJENTE: Nosile kese za smeće jer nemaju drugu opremu, sada su sve zaražene

Planeta

Tri britanske medicinske sestre su pozitivne na koronu nakon što su bile prisiljene da nose kese za đubre zbog nedostatka zaštitne opreme.

Prošlog meseca osoblje u bolnici Nortvik Park u Harovu slikalo se kako nosi improvizovanu ličnu zaštitnu opremu (PPE), usled nedostatka maski, odela i rukavica.

Tri medicinske sestre na fotografiji dijagnosticirane su na Covid-19 prošle nedelje, objavio je Dejli Telegraf.

Stariji izvor u bolnici rekao je da je više od 50 odsto osoblja obolelo od virusa na jednom odeljenju.

Rekli su da je osoblje upozoreno da ne razgovara sa medijima o nestašici PPE.

Prošlog meseca jedna od sestara na slici je rekla časopisu: „Sada nam treba odgovarajuća oprema, ili će medicinske sestre i lekari umreti. To je tako jednostavno.

„Lečimo svoje kolege na odeljenju nakon što su dobili virus od pacijenata. Kako to može biti tačno?".

„Ovde ima toliko mlađih ljudi na respiratorima - mnogi sa astmom ili dijabetesom. Ne mogu prestati da kašlju, samo kašlju i ne mogu da pomognu.

„Ali malo toga možemo učiniti osim pokušaja da im pomognemo da dišu. Ponekad telo samo odustane i oni umiru. Ne možemo ih sačuvati".

„Ima previše Covid pacijenata koji su životno ugroženi. Osmehujemo se, ali iznutra smo prestravljeni.

Odgovarajući na tvrdnje, portparol londonskog Univerziteta za zdravstvenu zaštitu Nort Nort Vest NHS Trast, koji vodi bolnicu, rekao je dokumentu: „Možemo potvrditi da je jedan broj zaposlenih koji rade pozitivan na koronavirus".

„Ovo je nesretno, ali nije neočekivano, jer se podudara sa iskustvom zdravstvenih radnika širom sveta. Pružamo punu podršku onima iz našeg osoblja koji se ne osećaju i želimo im brzi oporavak".

Kurir.rs/Independent Foto: Tviter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...