BOLSONARO NE VERUJE U MERE PROTIV KORONE: Ono što je uradio pristalicama u pekari protivi se zdravom razumu! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Joedson Alves

neoprezno

BOLSONARO NE VERUJE U MERE PROTIV KORONE: Ono što je uradio pristalicama u pekari protivi se zdravom razumu! (VIDEO)

Planeta -

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro našao se na meti kritika jer je odbacio smernice o merama socijalnog distanciranja u jednoj pekari.

Krajnje desničarski vođa zaustavio se u četvrtak u prodavnici u Braziliji i pozdravio pristalice, s kojima se izgrlio dok je jedan od njegovih službenika snimao susret, koji je njegov sin podelio na Tviteru.

Bolsonaro je kupio pecivo, uživao u bezalkoholnim napicima i slikao se sa kupcima.

Odlazak brazilskog predsednika dočekan je sa prezirom dok su ga stanovnici izvan pekare napali i udarali po loncima i tiganjima kako bi protestovali o njegovom stavu o globalnoj pandemiji koja je opustošila naciju Južne Amerike.

Takođe je posetio apoteku u Braziliji gde je razgovarao sa radnicima i mušterijama, dok se u sredu slikao sa pristalicama.

Brazil je registrovao rekordno visoke cifre COVID-19 u Latinskoj Americi sa 957 smrtnih slučajeva i 18.176 potvrđenih slučajeva.

Međutim, čini se da zabrinjavajući broj nije zasmetao Bolsonarovom pogledu na epidemiju jer je kritikovao mere izolacije i zaustavljanja za koje državne vlade ističu da su važne za zadržavanje koronavirusa.

Predsednik se ne slaže sa brazilskim ministrom zdravlja Luizom Henrikueom Mandetom koji podržava socijalnu distancu i boravak kod kuće.

Bolsonaro je razmatrao da se uzme u upotrebu hidroksihlorokvin - lek protiv malarije - za lečenje bolesnika sa koronavirusom u prvim znacima bolesti.

Mandeta je rekao da lek treba davati lekarima i samo hospitalizovanim pacijentima, jer klinička ispitivanja nisu pokazala da je bezbedan i efikasan protiv koronavirusa.

Bolsonaro, star 65 godina, testiran je na koronavirus negativno u martu - nekoliko dana nakon što je osoblje razvilo simptome i imalo pozitivan test. Dijagnoza je usledila nakon što je brazilski predsednik otputovao u Sjedinjene Države na sastanak sa predsednikom Donaldom Trampom.

Kurir.rs/Daily Mail

EPA-EFE/Joedson Alves

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track