OVDE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Tri mesta na kojima biste bili sigurni od virusa, samo kada bi vas pustili unutra! (VIDEO)
Foto: Profimedia

provereno

OVDE KORONA NE MOŽE DA UĐE: Tri mesta na kojima biste bili sigurni od virusa, samo kada bi vas pustili unutra! (VIDEO)

Planeta -

Na Južnom polu, u svemiru, na dnu okeana - dok je polovina sveta u karantinu, samo je nekoliko mesta gde se život nastavlja uprkos pandemiji koronavirusa.

Preko 400 kilometara deli MSS i površinu Zemlje - dovoljno daleko da izbegne gomilu koronavirusa koji je sada zahvatio veći deo sveta. Ali čak su i astronauti morali da preduzimaju mere predostrožnosti. U četvrtak su se trojica astronauta uputila sa Zemlje u svemirsku stanicu. Pre lansiranja držali su ih u strogoj izolaciji kako ne bi poneli virus sa sobom.

Naučnici sa nemačke istraživačke stanice Nojmajer III na Antarktiku ne moraju da brinu zbog infekcije koronavirusom. Devet naučnika trenutno provodi zimu tamo i ostaće odsečeni od sveta do kraja oktobra, kada će ih zameniti novi članovi.

Države ne vole da otkrivaju gde i kada se lansiraju njihove nuklearne podmornice. Ali kako su mnogi u vodi, vremenom su ograničeni zalihama koje mogu da nose. A pošto su posade često pošteđene slušanja loših vesti tokom misija iz psiholoških razloga, moguće je da neki nisu ni čuli za koronavirus.

Vest o pandemiji navodno je podstakla neke superbogate da se ukrcaju na njihove superjahte. Plan je jednostavan: nakrcajte se na luksuzni čamac i vežite ga u slikovitoj uvali, najbolje na ostrvu u privatnom vlasništvu. Jedino je pitanje da sačekate dve nedelje da vidite da li je posada bez virusa.

Svako ko je izolovan pre pandemije je bezbedan. Bar u teoriji. Na primer, učesnici nemačkog Velikog Brata koji su obavešteni da se smrtonosni virus proširio tokom snimanja aktuelne serije koju je emitovao Sat.1.

Ali ni oni nisu sigurni: ima mnogo načina da koronavirus može da uđe u dom iz spoljašnjeg sveta, s obzirom na veliki produkcijski tim. Ali, bar se u Nemačkoj emisija nastavlja.

U Kanadi, ranije ovog meseca, domaćini kanadskog Velikog Brata bili su primorani da napuste snimanje filma i emisija je zatvorena jer je vlada naredila zatvaranje svih preduzeća čiji rad nije bio neophodan.

Kurir.rs/Index.hr Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track