OVO JE GRAD NEODGOVORNIH! Današnje slike sa plaža velike kineske metropole: Pa, moramo da se provodimo! (VIDEO, FOTO)
Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

bruka

OVO JE GRAD NEODGOVORNIH! Današnje slike sa plaža velike kineske metropole: Pa, moramo da se provodimo! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Stanovnici Hongkonga danas su preplavili plaže, trajekte i okolna ostrva, a mnogi su prekršili zabranu okupljanja više od četvoro ljudi donetu s ciljem da se zaustavi širenje novog korona virusa.

Vedro plavo nebo mamilo je ljude u popularna područja širom Hongkonga, grada sa 7,4 miliona stanovnika, tokom dugog uskršnjeg vikenda i mnogi od njih bili su bez hirurških maski, prenosi Rojters "Stalno smo kod kuće i to je prilično dosadno", rekao je Bani Mak (24) lokalni stanovnik.

"Mi smo društvene životinje, moramo da izađemo da se zabavimo. Mislim, uz odgovarajučhu zaštitu sebe i drugih ljudi. Mislim da je već u redu da izađemo napolje", dodao je mladić.

Hongkong je zabeležio 1.005 slučajeva Kovid-19, od toga četiri sa smrtnim ishodima.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

Zabranjena su javna okupljanja više od četiri osobe tokom 14 dana od 29. marta, nakon što je zabeležen najveći dnevni porast novih infekcija Kovid-19, a to ograničenje je kasnije prouženo do 23. aprila.

Policija je viđena na nekim popularnim lokacijama, mada nije bilo znakova ili izveštaja o hapšenjima u gradu gde su prodemokratski aktivisti koji su se prošle godine redovno sukobljavali sa bezbednosnim snagama obustavili svoje proteste.

Dok su Hongkong, zajedno sa Singapurom i Tajvanom, smatrani primerima u nastojanjima da suzbiju korona virus, kršenje socijalnog distanciranja tokom uskršnjeg vikenda preti da dovede do obesmišljavanja gradskih napora, konstatuje agencija.

U Fejsbuk postu u subotu, liderka Hongkonga Keri Lam pozvala je građane da se pridržavaju naredbi za socijalno distanciranje u restoranima i rekla da će vlada pojačati provere.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track