KUBANCI STIŽU U ITALIJU DA POMOGNU: Italijani se dobro ponašali za Uskrs, broj zaraženih i umrlih opada!
Foto: EPA / Ernesto Mastrascusa

pomoć kolega

KUBANCI STIŽU U ITALIJU DA POMOGNU: Italijani se dobro ponašali za Uskrs, broj zaraženih i umrlih opada!

Planeta -

Ministar unutrašnjih poslova Luciana Lamorgese izjavila je da se "pacijent Italija" za vreme ukršnjih praznika dobro ponašao, da je broj onih koji su prekršili zabranu kretanja relativno mali, i bio je, kako je rekla "fizioloske prirode".

Podaci o broju zaraženih, hospitalizovanih i preminulih od infekcije koronavirusom u Italiji, osciliraju od jednog do drugoga dana, ali generalno u zadnjih 10 dana opadaju, i svi podaci idu u jednom smeru: možemo se nadati.

foto: EPA / GIUSEPPE LAMI

Nakon gotovo mesec dana, broj dnevnih žrtava manji je od 500, opada broj zaraženih, teških i lakših slučajeva zaraze takođe, a raste broj oporavljenih.

U posljednjih 24 sata zabeleženo je 1.984 novih slučajeva infekcije, opada broj pacijenata na intenzivnoj nezi, manje ih je za 38, hospitalizovanih je manje za 297, a broj umrlih u zadnja 24 sata je 431, najmanji je od 18. Marta.

U kućnoj izolaciji je 71.063 osoba.

foto: EPA / Angelo Carconi

U Lombardiji "crvenoj zoni" epidemije u posljednja 24 sata umrlo je 110 ljudi, još uvek mnogo, ali je jasan pad u odnosu na najgore dane epidemije kada je dnevno umiralo i do 700 osoba.

Zabrinjavajući je trend rasta u u regiji Pijemont, jednoj od najrazvijenijih regija Italije, gde je potvrđeno novih 996.

U poslednjih 7 dana Pijemont je regija u kojoj se, procentualno, najviše povećao broj zaraženih, za 37odsto.

foto: EPA / Ernesto Mastrascusa

Danas se na aerodrom u Torinu očekuje kubanski avion "Brigada Henry Reeve" sa 21 lekarom i 16 medicinskih sestara koji dolaze da pomognu Italiji u borbi protiv koronavirusa.

"Naša zahvalnost pre svega ide Kubi i zdravstvenim radnicima koji su se prihvatili da nam pomognu u ovako teškom trenutku", rekao je predsednik regije, član desničarske partije Lega Nord, Alberto Cirio.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Ernesto Mastrascusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track