BORBA PROTIV KORONE U NJUJORKU: Gradonačelnik traži kabanice za zaštitu lekara od virusa, bolnicama nedostaje oprema
Foto: Profimedia

TEŠKA SITUACIJA

BORBA PROTIV KORONE U NJUJORKU: Gradonačelnik traži kabanice za zaštitu lekara od virusa, bolnicama nedostaje oprema

Planeta -

Zvaničnici Njujorka zatražili su od lokalnih kompanija i organizacija kabanice za kišu koje bi služile umesto zaštinih odela u bolnicama, jer je gradonačelnik Bil de Blasio najavio da će tokom nedelje lekarima i sestrama nedostajati zaštitna oprema, piše Vol strit žurnal.

Čuveni klub Njujork Jenksi, koji je na vrhu Forbsove liste najskupljih sprotskih brednova na svetu, ispred i Real Madrida, već je bolnici u komšiluku, onoj u Bronksu, donirao 2.500 kabanica za jednokratnu upotrebu, iako to po oceni lekara koji su se žalili, nije ni blizu lične zaštine opreme.

Iz bolnice u Bronksu medijima je rečeno da je 2.500 kabanica, sa nejvi štrafticama u bojama kluba, odmah razgrabljeno po principu "ko prvi dođe, njemu devojka".

Njujork se svakodnevno susreće sa nedostatkom zaštitne opreme, a slike medicinskih sestra obučenih u kese za smeće obišle su svet.

De Blasio je u nedelju najavio da će u grad imati dovoljno N95 maski, hirurških maski i rukavica za narednu nedelju, ali da nedostaju hirurška zaštitna odela i štitnici za lice.

U gradu koji ima 8,7 miliona stanovnika, trenutno ima 106.763 zaražene osobe, a umrlih ih je 7.343.

Prema navodima guvernera te države koja ima najviše obolelih u svetu, više i od Italije i Španije - 196.000 pozitivnih i 10.058 mrtvih, najgore je prošlo.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track