KORONA IZNENADILA FORENZIČARE U BANGKOKU: Virus ih neočekivano napao, nisu poznati svi načini širenja (VIDEO)
Foto: Profimedia, Shutterstock

opasno

KORONA IZNENADILA FORENZIČARE U BANGKOKU: Virus ih neočekivano napao, nisu poznati svi načini širenja (VIDEO)

Planeta -

Forenzički radnik zaražen je u Bangkoku i to se smatra prvim takavim slučajem bilo gde u svetu.

U radu objavljenom u "Journal of Forensic and Legal Medicine", istraživači su upozorili da će se forenzički radnici i patolozi morati da se štite od infekcije.

Zdravstvene organizacije poput SZO preporučila su da medicinski i ostali radnici koji dolaze u kontakt sa telima umrlih budu veoma oprezni jer uvek nije poznato na koje se sve načine virus širi.

Istraživači su svoj rad objavili 20. marta, kada je većina slučajeva na Tajlandu uvezena i bilo je malo znakova širenja virusa u zajednici kako su objasnili.

Naučnici smatraju da postoji "mala šansa" da forenzičar normalno dođe u kontakt sa zaraženim pacijentom, ali da oni imaju kontakt sa leševima.

"Trenutno nema podataka o tačnom broju leševa kontaminiranih COVID-19, jer se oni rutinski ne proveravaju. Ipak, kontrola infekcije i univerzalne mere predostrožnosti su neophodne. Forenzičari moraju da nose zaštitnu opremu, uključujući zaštitno odelo, rukavice, naočare, kapu i masku. Postupak dezinfekcije koji se koristi u operacijskim salama može se primeniti i u patološkim / forenzičkim jedinicama", rekli su naučnici.

Kurir.rs/Informer/Daily Mail Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track