VIŠE OD 11.500 ŽRTAVA KORONE U NJUJORKU: U poslednja 24 sata preminulo 752 ljudi, broj zaraženih prešao 213.000
Foto: Profimedia

žarište pandemije

VIŠE OD 11.500 ŽRTAVA KORONE U NJUJORKU: U poslednja 24 sata preminulo 752 ljudi, broj zaraženih prešao 213.000

Planeta -

U poslednja 24 sata od posledica korona virusa u saveznoj američkoj državi Njujork preminule su 752 osobe, prenosi Fajnenšal tajms.

Time je, pokazuju podacima sa sajta Worldometers, broj žrtava korona virusa u NJujorku, žarištu pandemije u SAD, porastao na 11.586.

SAD su prve u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica korona virusa, a samo u Njujorku potvrđeno je, kako se navodi na sajtu, 213,779 slučajeva.

Međutim, guverner Njujorka Endrju Kuomo rekao je danas da broj pacijenata u bolnicama zaraženih korona virusom opada drugi dan za redom i naglasio da je zdravstveni sistem te savezne države sada stabilizovan do te mere da može da da respiratore drugim državama, prenosi Rojters.

"Strahovanja da će se preopteretiti zdravstveni sistem nisu se ostvarila", naveo je on.

Kako navodi FT, Njujork će poslati 100 respiratora u Mičigen i još 40 u Merilend kako bi pomogao tim saveznim državama da se izbore sa sve većim brojem novih slučajeva korona virusa.

Kuomo je danas najavio i da će naložiti da svi građani Njujorka nose zaštitne maske ili odećom pokrivaju lice u javnosti kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

On je, takođe, izneo plan o ponovnom otvaranju ekonomije u fazama, počevši od najbitnijih preduzeća i onih kod kojih je rizik od širenja infekcije najmanji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja