OVO JE KRAJ AMERIČKE IMPERIJE! ŠOK IZJAVA poznatog novinara: SAD su izvor VIRUSA, Kina se sada uzdiže kao SVETSKA SILA!
Foto: Youtube

Abdel Bari Atvan

OVO JE KRAJ AMERIČKE IMPERIJE! ŠOK IZJAVA poznatog novinara: SAD su izvor VIRUSA, Kina se sada uzdiže kao SVETSKA SILA!

Planeta -

Pandemijom COVID-19 "započinje odbrojavanje kraja američke imperije", rekao je palestinski novinar, rekavši da se Kina dolazi na mesto Amerike.

Abdel Bari Atvan rekao je da veruje da je Amerika izvor virusa i da će je virus i uništiti, piše "The Jerusalem Post".

"Sklon sam da verujem teoriji zavere koja tvrdi da je Amerika izvor ovog virusa i da je koronu poslala u kineski grad Vuhan. Veliko širenje bolesti u SAD dokazuje da ovo je lokalni virus, a ne uvezeni. Amerika više nije supersila koja vodi svet. Ona više nije svetski lider. Poražena je malim virusom koji teško možete videti mikroskopom, pa kako onda ona može da vodi svet?"

Atvan je široj javnosti poznat kada je pre 10 godina kada je pozdravio uništenje Izraela, rekavši da će igrati na londonskom Trafalgar skveru ako iranske rakete napadnu Izrael.

U snimku koji je Atvan snimio jasno je rekao da će pozdraviti uništenje Amerike od strane virusa i to što će na njeno mesto kao supersile doći Kina.

"Ko želi da vodi svet, treba da pruži moralni, humani primer. Kako Amerika može da vodi svet kad ratuje, širi mikrobe, kuge...Kako se očekuje da ona vodi svet? Ne! Ne želimo takvo vođstvo. Neka se Kina uzdigne. Dobrodošla. Neće biti gora od Amerike. "

Atvan kaže da je Kina „poslala flotu aviona u Italiju da spasi Italijane. Takođe je pomoć poslala Francuzima, Alžircima, Marokancima i Libanoncima. Ona nije odbacila ničije molbe za pomoć. Takođe u Africi. Kinezi su pokazali svoje ljudsko lice. "

INTERVJUISAO BIN LADENA

Abdel Bari Atvan je 1996. intervjuisao Osamu bin Ladena. Morao je da putuje po planinama, obučen u avganistansku odeću. Kasnije je iskustvo nazvao svojim "najstrašnijim putovanjem". Njegov utisak o Bin Ladenu bio je da je on "fenomen, ekstreman". Atvan je ostao u pećinama dva dana, spavao u primitivnim uslovima na temperaturama ispod nule.

U svojoj knjizi "Tajna istorija al-Kaide" Atvan navodi: "Ne podržavam ili na bilo koji način podržavam plan al-Kaide i u potpunosti osuđujem napade na nevine građane na Zapadu".

Kurir.rs/JPOST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja