MERKEL OBJASNILA ŠIRENJE VIRUSA I ODUŠEVILA SVET! Usijale se društvene mreže zbog ovog snimka: BRAVO KANCELARKO! (VIDEO)
Foto: EPA / Hayoung Jeon

nemačka

MERKEL OBJASNILA ŠIRENJE VIRUSA I ODUŠEVILA SVET! Usijale se društvene mreže zbog ovog snimka: BRAVO KANCELARKO! (VIDEO)

Planeta -

Govor nemačke kancelarke Angele Merkel u kojem je u minut i po objasnila kako se korona virus širi i koliko je opasno naglo ublažavanje restriktivnih mera u kratkom vremenu, raspametio je svet.

Pre svih Amerikance koji se protive politici Donalda Trampa.

Nakon što je njen govor preveden na engleski, vojska ljudi se prihvatila društvenih mreža i izrazila ljubomoru.

"Evo kako to izgleda kada kompetentna osoba vodi jednu državu" - osnova je razmišljanja.

Merkel inače ima diplomu i doktorat iz kvantne hemije, što je bez sumnje čini jednom od najkvalifikovanijih čelnika neke države tokom ove pandemije. Nemačka je, iako jako pogođena virusom, uspela da započne ravnanje krivulje, a ima i daleko nižu stopu smrtnosti od drugih zemalja, , piše Jutarnji.hr.

U videu koji se brzo počeo širiti društvenim mrežama, Merkel je objasnila zašto ukidanje mera zahteva oprez i opisala kako dolazi do eksponencijalnog rasta broja obolelih. Objasnila je i koliko jedna zaražena osoba može zaraziti drugih, te da to čini veliku razliku u tome kako će funkcionisati zdravstveni sistem.

- Čudno, zar ne? Zbunjen sam. Ona koristi pune rečenice, a ja nisam na to naviknut.

- Ono kad ste odjednom ponosni na to što ste Nemac i ne znate kako da se s time nosite. U poređenju sa mnogim drugim zemljama, ovo mi je najdraži odgovor na krizu. Nisam veliki ljubitelj Merkelove, ali sviđa mi se njen odgovor na ovu krizu.

- Bravo, kancelarko Merkel. Javite nam ako druge zemlje mogu da se dogovore da vas privremeno usvoje kao svog vođu - samo su neki od komentara na objašnjenje Angele Merkel..

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track