RUSKI VOJNI EKSPERT OTKRIVA: Amerika hoće da bude svetski policajac, ovako smo ohladili njihove pilote na putu ka Siriji
Foto: Twitter/Printscreen

analiza

RUSKI VOJNI EKSPERT OTKRIVA: Amerika hoće da bude svetski policajac, ovako smo ohladili njihove pilote na putu ka Siriji

Planeta -

Vojni ekspert Andrej Koškin ukazao je na opasnost da Amerikanci i dalje pokušavaju da odbrane titulu “svetskog policajca”.

Američka vojska i dalje pokušava da “napipa” ranjivosti ruske vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji, ali ruska strana ima sredstva da ohladi “usijane glave” u Sjedinjenim Državama, koje i dalje svoje mešanje u poslove drugih država,smatraju normalnim, izveštavaju ruski mediji.

Slično mišljenje izneo je vojni ekspert Andrej Koškin o incidentu sa izviđačkim avionom američkog vazduhoplovstva, koji je zbog akcija ruskih pilota bio primoran da obustavi let prema ruskom vojnom objektu.

“Izvinite, zašto je neophodno da se približite našoj bazi? Imate 800 baza širom sveta. Da li se mi približavamo vašim bazama? Ne”, ogorčeno je rekao Koškin.

Istovremeno, stručnjak je uporedio akcije američke vojske sa njihovim starim, opasnim navikama da nekažnjeno napadaju interesne zone drugih zemalja: „Sjedinjene Države žele da nastave sa inicijativom „svetskog policajca“ zaduženog za mir: na koju samo oni imaju pravo”.

U tom kontekstu, ekspert je podsetio da su pre toga ruske vazduhoplovne snage morale da pošalju borbeni avion Su-35 kako bi presreo američki avion.

Tada je američka komanda ponovo pokušala da optuži rusku vojsku za “neprofesionalnost” i uložila nove napore da diskredituje rusku vojsku.

Prema tome, Amerikanci, prema mišljenju stručnjaka, pokušavaju da isprovociraju Rusiju da odustane od korišćenja kontramera protiv američkih obaveštajnih agenata, čije informacije na kraju mogu biti na raspolaganju teroristima preko trećih lica.

“Na njihovu žalost, imamo dovoljno snage i sredstava da umirimo usijane glave”, rezimirao je Koškin, napominjući da takve američke “insinuacije” i “spletke u informacionom polju” ne mogu uzdrmati ruski odbrambeni sistem.

Kurir.rs/Webtribune.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track