SATELITSKIM SNIMCIMA UOČILI VOZ KIM DŽONG-UNA: Evo šta su saznali (FOTO)
Ilustracija, Foto: AP

misterija

SATELITSKIM SNIMCIMA UOČILI VOZ KIM DŽONG-UNA: Evo šta su saznali (FOTO)

Planeta -

Ceo svet pokušava da odgonetne šta se dogodilo severnokorejskom vođi Kim Džong-unu.

Već neko vreme ga nema u javnosti, a kao što smo već pisali, pojavili su se i, doduše nepotvrđeni navodi, da je ne samo imao rizičnu operaciju srca, već da je možda i preminuo.

Kako je Severna Koreja najzatvorenija zemlja na svetu, te navode nije lako proveriti, pa se mnoge strane službe uzdaju u satelitske snimke.

Grupa "38north", sa sedištem u Vašingtonu, navodi da je satelitskim snimcima utvrdila da se voz koji pripada Kimu nalazi na železničkoj stanici u Vonsanu, od 21. aprila kako se sumnja. Ipak, prisustvo voza ne može potvrditi i lokaciju Kim Džong-una ili ukazati na bilo šta o njegovom zdravlju, ali može biti potvrda izveštaja da Kim zaista boravi, ili je boravio, u tom gradu na istočnoj obali zemlje.

Kako se navodi, voz, dugačak 250 metara, nije bio tu stacioniran 15. aprila, ali jeste od 21-23 aprila.

Ipak, ne može se tačno znati kada je napustio stanicu.

foto: Profimedia

Inače, Kimov kompleks u Vonsanu uključuje 9 velikih kuća za goste i rekreativni centar. U samom centru nalazi se veliki objekat izgrađen nakon što je Kim došao na vlast 2014. godine. Tu se nalazi dobro obezbeđena luka, streljana i pokriveni dok sa velikom jahtom.

Pretpostavlja se da je Kim poslednji put viđen na aerodromu Sunčon, oko 50 km od Pjongjanga. Posle toga su u javnosti počele da kruže glasine o tome šta mu se u međuvremenu dogodilo.

Kurir.rs/38north.org

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track