KANADA U BORBI PROTIV KORONE Nema policijskog časa ograničenja za penzionere, gradski prevoz radi sa 20 odsto (KURIR TV)
Foto: Printscreen

efikasno

KANADA U BORBI PROTIV KORONE Nema policijskog časa ograničenja za penzionere, gradski prevoz radi sa 20 odsto (KURIR TV)

Planeta -

Policijski čas, po Ustavu, sa rigoroznim merama zabrane kretanja u Kanadi ne može da se uvede, ali su apeli nadležnih da bez preke potrebe ne treba da izlaze iz kuće dovoljni da građani sede u svojim domovima.

Zbog COVIDA 19, u Kanadi, ne rade škole, tržni centri, butici, kafići i ostale manje radnje. Sutra će se zvaničnici obratiti u vezi sa postepenim otvaranjem uslužnih delatnosti koje su od početka epidemije obustavila rad. Rade samo prehrambene prodavnice i apoteke.

Za penzionere se tri puta nedeljno otvaraju se veliki marketi u okviru tržnih centara između 7 i 9. Samim tim samo su oni tada u objektima velike površine i mogu da se snabdeju sa neophodnim namirnicama, ali im I inače kretanje nije zabranjeno.

Javni prevoz funkcioniše sa 20% kapaciteta, a temperature su ispod 0°C . Za sada ništa ne jenjava, ali sve više ljudi nosi maske, koje je teško nabaviti, jer sve što stigne ide direktno zdravstvenih radnicima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track