KRVAVO NA SINAJU: Ubijeno 18 islamističkih terorista u raciji! Nađen arsenal oružja i eksploziv!
Foto: Profimedia

nakon ubistva policajaca

KRVAVO NA SINAJU: Ubijeno 18 islamističkih terorista u raciji! Nađen arsenal oružja i eksploziv!

Planeta -

Egipatska policija ubila je 18 islamskih ekstremista prilikom racije u Severnom Sinaju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova ove zemlje.

Iz ovog ministarstva je saopšteno da je u malom gradiću Bir al-Abed u Severnom Sinaju došlo do pucnjave između policijskih snaga i islamskih ekstremista prilikom racije u kojoj je policija pronašla oružje, tri eksplozivne naprave i dva eksplozivna opasača.

Zvaničnici su potvrdili da povređenih među policajcima nije bilo, preneo je AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije otkrilo kada se racija tačno dogodila, a detalji o ovom događaju van zvaničnih navoda nisu poznati, jer je ovaj deo Sinajskog poluostrva pod snažnom kontrolom egipatskih vlasti.

Najmanje deset egipatskih vojnika poginulo je u četvrtak kada je oklopni vojni konvoj pogođen eksplozivom.

Pripadnici Islamske države bazirani u Severnom Sinaju preuzeli su odgovornost za napad, a vojska je u petak usmrtila dvojicu ekstremista koji su se krili na jednoj farmi u ovom području.

Egipat se već godinama bori sa ekstremistima u Severnom Sinaju, ali je situacija postala mnogo ozbiljnija od 2013. godine kada je vojska svrgla predsednika Muhameda Morsija. Islamska država izvela je brojne napade u Egiptu, uglavnom na vojsku i hrišcansku manjinu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track