TRAMPA DEMANTOVAO NJEGOV ČUVENI LEKAR FAUČI: Virus nije iz kineske laboratorije! Nastao je u prirodi!
Foto: EPA / Michael Reynolds / Pool

šok

TRAMPA DEMANTOVAO NJEGOV ČUVENI LEKAR FAUČI: Virus nije iz kineske laboratorije! Nastao je u prirodi!

Planeta -

Doktor Entoni Fauči, najznačajniji američki stručnjak za infektivne bolesti i ključni član radne grupe za korona virus predsednika SAD Donalda Trampa, rekao je da ne postoji naučna osnova za teoriju da je novi koronavirus stvoren u kineskoj laboratoriji ili da je "pobegao" iz laboratorije nakon što je uzet iz divljine.

Prema njegovim rečima, ako se pogleda evolucija virusa u slepim miševima i šta se sada dešava, naučni dokazi jasno naginju ka tome da nije u pitanju veštačka ili namerna manipulacija. Fauči dodaje da sve o postepenoj evoluciji tokom vremena apsolutno ukazuje na to se ovaj virus razvio u prirodi, a potom prešao s jedna na drugu vrstu, prenosi Gardijan.

foto: Profimedia

Na osnovu naučnih dokaza, Fauči ne podržava alternativnu teoriju - da je neko pronašao korona virus u divljini, doneo ga u laboratoriju, a onda je virus slučajno pobegao, prenosi Nešonal Džiografik.

Teoriju da se virus pojavio iz laboratorije u Vuhanu u Kini izneli su tokom nedelje i Tramp i državni sekreta SAD Majk Pompeo.

foto: EPA / Stefani Reynolds / POOL

Fauči se pridružio Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i obaveštajnim izvorima odbacujući tvrdnje koje su izneli Tramp i Pompeo.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: MICHAEL REYNOLDS / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track