Najnovije vesti

SILVIJU SU OTELI DŽIHADISTI I DRŽALI GODINU I PO DANA: Uz slavlje po oslobođenju usledio OGROMAN ŠOK! Italija na nogama!
Foto: EPA / Fabio Frustaci

prihvatila islam

SILVIJU SU OTELI DŽIHADISTI I DRŽALI GODINU I PO DANA: Uz slavlje po oslobođenju usledio OGROMAN ŠOK! Italija na nogama!

Planeta

Glavna tema svih itaijanskih medija je i dalje oslobađanje iz zatočenistva i povratak kući mlade Silvije Romano koja je bila kidnapovana u Keniji i držana u zatočenistvu godinu i po dana, a u domovinu se vratila pokrivena zelenim velom, tradicionalnom odećom muslimanki i rekla da se dobrovoljno i bez pritiska odlučila da promeni veru, i uzela novo ime Ajša.

Društvene mreže su se "usijale" od komentara od onih kojima je prelazak na islam irelevantan, jer "vazno je da je spasena Italijanka" do uvreda i prijetnji, čak i nekih javni ličnosti, poput kritičara umetnosti i opinioniste Vitoria Sgarbi koji je trazio da se Silvija uhapsi. 

foto: EPA / Fabio Frustaci

Silviju je na aerodromu po povratku pozdravio premijer Đuzepe Konte i ministar inostranih poslova Luiđi Di Majo, građani širom Italije pozdravili su je transparentima okačenim na prozore i balkone, a u milanskom kvartu gde žive njeni roditelji, komšije su priredile slavlje. 

foto: EPA / Fabio Frustaci

Devojka je 4 sata razgovarala sa agentima službe bezbednosti o detaljima zatočenistva, ali ono što je podelilo osećanja Italijana je priznanje Silvije, da je u zatočenistu promenila veru i prihvatila islam. 

foto: EPA / Fabio Frustaci
1 / 6 Foto: EPA / Fabio Frustaci

Devojku je prvo otela jedna mala kriminalna grupa, koja ju je prodala poznatoj grupi džihadista Al Šabab, koja je i pregovarala sa italijanskim vlastima o oslobađanju i otkupu. 

Mediji pominju broj od 4 miliona evra koje je, navodno, Italija platila za otkup kidnapovane devojke.

Kurir.rs /Tanjug,  Foto: EPA / Fabio Frustaci

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...