SNIMAK IZ BOLNICE KOJI JE ZAPREPASTIO INDIJU: Tela preminulih od korone leze pored pacijenata koji se leče od virusa
Foto: Profimedia

jezivo

SNIMAK IZ BOLNICE KOJI JE ZAPREPASTIO INDIJU: Tela preminulih od korone leze pored pacijenata koji se leče od virusa

Planeta -

Snimak na kojem se vide mrtva tela na krevetima u bolnicama pored pacijenata obolelih od korona virusa šokirao je Indiju, kao i ceo svet. Ovaj video je otkrio i koliko se zdravstveni sistem u nekim delovima zemlje muči da se izbori sa pandemijom koja hara celom planetom.

Stravičan snimak je zabeležen u Sion bolnici u Mumbaju i na njemu se vide tela, umotana u crnu plastiku, koja leže pored pacijenata koji se bore sa koronom, prenosi Gardijan.

Na video je takođe prikazano i kako porodice dolaze pacijentima u posetu, dok se tela preminulih nalaze u njihovoj blizini.

Snimak je izazvao bes u javnosti i pojačao strah prisutan kod mnogih Indijaca, da će neke države postati prenatrpane ukoliko dođe do porasta broja obolelih. Zvanične brojke države ostaju niske u poređenju sa razmerama pandemije u Evropi i SAD, u odnosu na populaciju.

Direktor bolnice Pramod Ingale krivi porodice preminulih jer nisu došle da preuzmu njihova tela. Rekao je da su tela ostala na odeljenju jer su mrtvačnice pune. Dodao je kako nisu jasna pravila šta bolnica treba da preduzme sa telima koja nisu identifikovana.

Propisi kažu da telo Covid-19 pacijenta mora da bude uklonjeno 30 minuta nakon što je proglašen mrtvim. Direktor bolnice je kasnije smenjen, a na njegovo mesto postavljen je dr Rameš Barmal, koji je za Gardijan rekao da se "takve stvari više neće događati".

Kurir.rs/Gardijan

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track