PANIKA U KALIFORNIJI: Ajkula ubila surfera na 100 metara od plaže, dronovi snimili desetine morskih pasa uz obalu VIDEO
Foto: Profimedia

dramatično

PANIKA U KALIFORNIJI: Ajkula ubila surfera na 100 metara od plaže, dronovi snimili desetine morskih pasa uz obalu VIDEO

Planeta -

Ben Keli je voleo život, okean i talase. Strastveni surfer u subotu je postao žrtva napada morskih pasa u Kaliforniji! Bio je to prvi smrtonosni napad ajkula u Kaliforniji u poslednjih 16 godina, a paniku je izazvala činjenica da se tragedija desila na manje od 100 metara od obale.

Koliko je napad bio blizu obale najbolje pokazuje svedočenje Teri Taker koja živi u kući direktno na plaži. U subotu je čitala knjigu, nakratko pogledala kroz prozor i videla veliku leđnu peraju, prenosi portal "Santa Cruz Sentinel".

"Pomislila sam, bože, kakav džinovski delfin", rekla je Teri Taker i otišla od prozora jer joj je zazvonio telefon.

Kad se vratila prema prozoru, videla je gomilu ljudi oko beživotnog tela nesrećnog 26-godišnjeg Bena Kelija.

Prema izveštajima američkih medija, snimci bespilotnih dronova prikazuju desetine velikih belih morskih pasa koji plivaju uz obale, a ajkule su nedavno primećene u zalivu južno od San Franciska.

Plaža uz more na delu na kojem je stradao surfer bila je zatvorena za posetioce zbog koronavirusa, ali su vodeni sportovi bili dozvoljeni. Nakon kobnog napada, plaža je blokirana 1,6 km severno i južno od mesta nesreće iz bezbednosnih razloga.

Znakovi sada upozoravaju na opasnost ulaska u vodu, no javnost se pita da li je ranije trebalo zatvoriti plažu za ljubitelje vodenih sportova?

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track