POPUŠTAJU MERE U AMERICI: Otvorene plaže u Kaliforniji, posetioci mogu ponovo i u nacionalne parkove u Koloradu
Foto: Profimedia

epidemija virusa

POPUŠTAJU MERE U AMERICI: Otvorene plaže u Kaliforniji, posetioci mogu ponovo i u nacionalne parkove u Koloradu

Planeta -

Plaže oko Los Anđelesa ponovo su otvorene, nakon višenedeljnih vanrednih mera zabrane, prenosi Rojters.

Sedenje na pesku je zabranjeno, pa nova, ublažena pravila dozvoljavaju građanima Los Anđelesa da izađu na obalu, ali samo sa zaštitnom maskom ukoliko nisu u vodi, na dasci za surfovanje ili na džogingu.

Načelnica zdravstvene uprave okuga Los Anđeles Barbara Ferer danas je izjavila da će mere samoizolacije za 10-ak miliona stanovnika, po svemu sudeći, ostati na snazi tokom celog leta, iako će neke restrikcije biti ublažene.

OTVARAJU SE NACIONALNI PARKOVI

Dva najpopularnija američka nacionalna parka, Jelouston i Veliki kanjon Kolorada, biće ponovo otvoreni za limitirani broj posetilaca, izvestio je danas Rojters.

Nacionalni park Veliki kanjon reke Kolorado u državi Arizona zatvoren je za posetioce 1. aprila, a vlasti su odlučile da ga ponovo, delimično otvore samo na 4 dana, od petka 15. maja do ponedeljka 18. maja.

Posetioci će moći da uđu u nacionalni park samo u periodu od 6 do 10 časova pre podne, ali će moći da ostanu ceo dan, do večeri.

Otvaranje nacionalnog parka Jelouston u državi Vajoming predviđeno je za ponedeljak 18. maj.

Ovaj park je zbog pandemije korona virusa zatvoren 24. marta, a u ponedeljak će biti otvoreni samo ulazi iz države Vajoming, dok će oni iz Montane i Ajdaha ostati zatvoreni sve dok u tim državama ne budu ukinute vanredne mere.

Već su otvoreni nacionalni parkovi Veliki Titon u Vajomingu, Stenovite planine u Koloradu, Zajon nacionalni park u Juti i Velike Maglovite planine u Tenesiju i Severnoj Karolini.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track