DŽONSON ŽELI BRITANIJU U "STANJU BLIZU NORMALNOG" U JULU: "Bakini koraci" ka ublažavanju mera, ali samo u ovom slučaju
Foto: EPA / PIPPA FOWLES / DOWNING STREET

korona virus

DŽONSON ŽELI BRITANIJU U "STANJU BLIZU NORMALNOG" U JULU: "Bakini koraci" ka ublažavanju mera, ali samo u ovom slučaju

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da želi da se zemlja vrati u "stanje blizu normalnog" u julu ove godine i najavio da će biti izdvojeno 93 miliona funti, što je oko 104 miliona evra, da se ubrza otvaranje centra za pronalaženje vakcine protiv korona virusa.

Obraćajući se 100 poslanika torijevaca preko video linka, premijer je rekao da će napraviti "bakine korake" da ublaži mere, ali samo ako se Britanci pridržavaju trenutnih mera karantina.

Džonson je ocenio da je epidemija pokazala najbolje u ljudima i istakao da će upornost javnosti i zdrav razum omogućiti zemlji da napreduje u izlasku iz mera karantina ka "normalnosti koja nam mnogo nedostaje".

Džonson je takođe naveo da će istraživački centar u Oksfordširu biti otvoren godinu dana ranije u pokušaju da se brzo pronađe vakcina protiv korona virusa, prenosi Dejli mejl.

BBC navodi i da je Džonson priznao da je frustriran zbog "kompleksnog" ublažavanja mera karantina u Velikoj Britaniji.

Jedan od poslanika, koji je učestvovao u video pozivu sa premijerom, rekao je za britanski "San" da im je Džonson preneo da je odlučan u tome da zemlja bude blizu normalnog stanja pre kraja jula.

"Ali je bio jasan da to sve zavisi od toga d ali će zemlja ispuniti uslove koji su određeni za borbu protiv virusa", rekao je neimenovani poslanik.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track