BILO JOJ JE VRUĆE: Medicinska sestra nosila samo donji veš ispod providnog zaštitnog odela, pacijenti oduševljeni (FOTO)
Foto: Profimedia

rusija

BILO JOJ JE VRUĆE: Medicinska sestra nosila samo donji veš ispod providnog zaštitnog odela, pacijenti oduševljeni (FOTO)

Planeta -

Medicinska sestra u bolnici u Tuli u centralnoj Rusiji, postala je senzacija na društvenim mrežama preko noći, nakon što se na poslu pojavila noseći donji veš ispod zaštitnog odela, rukavica i naočara, prenosi RT.

Fotografija medicinske sestre, obučene u plastično zaštitno odelo i nosi poslužavnik sa lekovima koje će dati pacijentima, obišla je svet velikom brzinom nakon što su je objavile Tulskie Novosti.

Slika je, kako se piše, zabeležena u regionalnoj bolnici za zarazne bolesti u Tuli, najvećem gradu regiona Tula koji se nalazi na 193 km južno od Moskve.

Pacijentima nije smetalo kako je medicinska sestra obučena i nisu mogli da odole, a da je ne pogledaju, rekao je za Tulskie izvor koji je podelio sliku. Medicinska sestra navodno nije bila svesna da se zaštitno odelo providi.

Isti izvor rekao je da je mlada žena odlučila da se lagodnije obuče iz razloga što joj je bila vrućina od zaštite opreme koju je nosila čitav dan.

Priča je ubrzo postala jedna od najpopularnijih u Rusiji, a ovaj slučaj je stigao i do lokalnih vlasti. Regionalno ministarstvo zdravlja zvanično je kritikovalo medicinsku sestru, istakavši da je prekršila pravila.

Sa druge strane, većina ljudi je pružila podršku medicinskoj sestri, prenosi Raša Tudej.

"Bravo za nju! Rizikuje sopstveni život i niko da joj se zahvali za to. A kada treba neko da se kritikuje, odmah ste tu", kaže jedan od komentara.

Druga osoba je prokomentarisala da je ona time što nije navukla ostatak opreme želela da joj bude udobno kako bi mogla da brine o pacijentima, a ne da se pokazuje.

"Niko nije uzeo u obzir to da je ovo uradila zato što joj je toplo. Devojka je dobro postupila tako što je pokazala da je nemoguće raditi u onakvim uslovima", stoji u komentaru.

Kurir.rs/RT

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track