BEBA PREMINULA OD KORONE: Prvi slučaj smrti novorođenčeta od KOVIDA-19 u Južnoj Africi, zaražena i majka
Foto: Profimedia

tuga

BEBA PREMINULA OD KORONE: Prvi slučaj smrti novorođenčeta od KOVIDA-19 u Južnoj Africi, zaražena i majka

Planeta -

Dvomesečna beba u Južnoj Africi umrla je od posledica korona virusa, potvrdili su zvaničnici u toj zemlji, a preneo BBC.

Majka i beba bile su pozitivne na testu na korona virus, saopštio je ministar zdravlja i dodao da je beba došla na svet pre vremena, kao i da joj je bila potrebna pomoć respiratora pri disanju odmah po rođenju.

Ministar je izrazio saučešće majci preminule bebe i zahvalio svim medicinskim radnicima koji su brinuli o bebi i borili se za njen život.

Ovo je prvi slučaj smrti novorođenčeta od posledica COVID-19 u toj zemlji koja je među poslednjima u svetu pogođena ovom bolešću.

Džon Nkengasong iz Afričkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti je za BBC potvrdio da je prema njihovim saznanjima to najmlađa žrtva korone u zemlji.

U Južnoafričkoj republici je od početka epidemije korona virus potvrđen kod 18.003 ljudi, dok je od njegovih posledica umrlo 339 pacijenata. U toku prethodna 24 sata u zemlji je pored dvomesečne bebe zabeleženo još 26 smrtnih slučajeva od posledica COVID-19.

Kako BBC prenosi, naučnici predviđaju da bi u toku narednih nekoliko meseci od posledica korona virusa u Južnoj Africi moglo da umre do 40.000 ljudi.

Zemlja ima najveći broj zaraženih na kontintentu, ali ne i najveći broj preminulih, koji je zabeležen u Egiptu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja