PRVI PACIJENT U ITALIJI KOJI JE IMAO KORONU: U kontaktu sam sa lekarom koji me je spasao, o meni su pričali gomilu laži
Foto: EPA / Giuseppe Lami

ispovest

PRVI PACIJENT U ITALIJI KOJI JE IMAO KORONU: U kontaktu sam sa lekarom koji me je spasao, o meni su pričali gomilu laži

Planeta -

Matia Maestri, takozvani 'prvi pacijent' italijanskog dela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu.

Maestriju (37) je zaraza dijagnostikovana 20. februara u njegovu domu u Kodognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za Sportweek, nedeljnik povezan sa sportskim novinama Gazetom delo Sport, Maestri je kazao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

"Rekao sam 'ne, hvala', osećam se vrlo normalno", kazao je, dodavši da je u bliskom kontaktu s lekarom koji ga je spasio.

"Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, sledim njegove savete na svom dugom putu prema normalnom", kazao je.

Maestri, amaterski trkač i bivši fudbaler kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri sedmice bez svesti na odeljenju intenzivne nege. Kad su ga probudili nije znao šta je koronavirus i do koje se mere proširio.

Uključivši mobilni, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun.

"Pričali su o nekoj večeri s Kinezom, da nisam hteo da idem u bolnicu, da sam trčao dva maratona u sedmici... sve su to bile laži", ispričao je.

O njegovoj porodici, dok je bio u bolnici, brinuli su članovi njegovog kluba trkača amatera. Kaže da nema reči koliku zahvalnost oseća. Jedva čeka i da ponovo proba da trči.

Iz bolnice je pušten 21. marta, ali mu je dva dana ranije od infekcije COVID-19 preminuo otac.

I njegova trudna supruga je bila zaražena, no oporavila se. Zdravu devojčicu rodila je 7. aprila.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track