Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆE) DEVOJČICI (4) PACOVI POJELI LICE! Umrla je gladna, telo je trunulo danima... Evo ko je optužen za UBISTVO
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

(UZNEMIRUJUĆE) DEVOJČICI (4) PACOVI POJELI LICE! Umrla je gladna, telo je trunulo danima... Evo ko je optužen za UBISTVO

Planeta

Četvorogodišnju devojčicu sa Daunovim sindromom napali su pacovi koji su joj doslovno pojeli lice, a njeno telo je ostavljeno da trune danima. Za ubistvo je optužen njen otac.

Užasni detalji smrti male Vilou Dan objavljen su u utorak uveče. Njen otac Mark Džejms Dan (43) optužen je za ubistvo devojčice. On je navodno policiji rekao da je ćerku pronašao mrtvu u subotu ujutru, ali da nije potražio lekarsku pomoć.

Njeno telo je pronađeno u spavaćoj sobi u iznajmljenoj kući u Brizbejnu u Australiji, gde je živela sa ocem, maćehom i polusestrom. Majka četvorogodišnjakinje umrla je nakon komplikacija prilikom porođaja.

U utorak uveče, Odeljenje za bezbednost dece potvrdilo je da je kontaktiralo porodicu u vezi sa malom Vilou. Ministar policije rekao je da je slučaj pokrenuo "ozbiljna pitanja" o kompetenciji snaga za zaštitu dece.

- Veliko pitanje u tako užasnom slučaju navodnog zanemarivanja jeste kako se to moglo sprečiti - rekao je on.

Šokirane komšije su položile cveće ispred kuće, ali mnogi od njih su kazali kako zapravo nikada nisu videli devojčicu, uprkos tome što se porodica doselila godinu dana ranije.

Otac devojčice je optužen prema novoj definiciji ubistva koja se odnosi na ubice dece, a koja uključuje "bezobzirnu ravnodušnost prema ljudskom životu". Slučaj je spomenut na Prekršajnom sudu u Brizbejnu, ali Dan se nije lično pojavio, a slučaj je odložen do 20. jula.

Kurir.rs/Novosti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...