Najnovije vesti

ADVOKAT PORODICE DŽORDŽA FLOJDA PORUČIO: Verujem da ima dovoljno dokaza da je ubistvo izvršeno sa predumišljajem
Foto: EPA/CRAIG LASSIG

sad

ADVOKAT PORODICE DŽORDŽA FLOJDA PORUČIO: Verujem da ima dovoljno dokaza da je ubistvo izvršeno sa predumišljajem

Planeta

Ben Kramp, advokat porodice Džordža Flojda, izjavio je danas da veruje da postoji dovoljno dokaza koji potvrđuju da je policajac Derek Šovin, koji je optužen za ubistvo Afroamerikanca, delovao s predumišljanjem.

Šovin je optužen za ubistvo trećeg stepena, ali Kramp tvrdi da je reč o ubistvu prvog stepena, navodi BBC.

"Nije nam jasno kako to nije okvalifikovano kao ubistvo prvog stepena", rekao je Kramp za Si-Bi-Es, a prenosi Glas Amerike.

On je istakao da je policajac skoro devet minuta držao koleno na vratu Flojdu, čija je smrt izazvala proteste širom SAD.

"Mislimo da je imao nameru", naveo je Kramp.

Džordž Flojd, nenaoružani Afroamerikanac, preminuo je za vreme policijskog privođenja tokom kojeg mu je Šovin, kako se navodi u krivičnoj prijavi, osam minuta i 46 sekundi (8:46) držao prislonjeno koleno na vratu.

U krivičnoj prijavi dodaje se da je patolog zaključio da je smrti Flojda doprinela kombinacija fizičkog obuzdavanja, moguća opojna sredstva u telu i zdravstvene tegobe koje je imao.

Međutim, dvoje lekara koji su izvršili nezavisnu obdukciju tela Džordža Flojda, saopštili su danas da je on preminuo od posledica gušenja i da je reč o ubistvu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...