Najnovije vesti

SVI AGENTI FBI SU NA TERENU Amerika se priprema za sahranu ubijenog Afroamerikanca, strahuje se šta se se sledeće desiti
Foto: EPA/CJ GUNTHER

u pripravnosti

SVI AGENTI FBI SU NA TERENU Amerika se priprema za sahranu ubijenog Afroamerikanca, strahuje se šta se se sledeće desiti

Planeta

Zbog nereda koji se dešavaju širom SAD nakon ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda, sve terenske kancelarije FBI širom zemlje postavile su komandna mesta koja bi se bavila protestima, izjavio je visoki zvaničnik Ministarstva pravde, a prenosi CNN.

Generalni državni odvetnik Bil Bar naredio je kasno u nedelju timu za rešavanje talačkih kriza FBI da pomogne lokalnoj policiji na protestima u Vašingtonu.

Bar je takođe poslao ekipe koje se bave neredima u zatvorima pri FBI u Vašington i Majami. Posebno jer se plaše dalje eskalacije nasilja narednih dana.

Naime, sahrana Džordža Flojda zakazana je za 9. jun, najavio je danas advokat porodice Flojd, Ben Kramp na konferenciji za novinare.

Saharana će se održati narednog utorka u 11.00 sati ujutro u Hjustonu u Teksasu, dok će svi koji budu želili moći da se oproste moći to da učine na ceremonija koja će biti pripremljena dan ranije. Advokat porodice je najavio i da će komemoracija u znak sećanja na nastradalog Džordža Flojda biti održana ovog četvrtka u Mineapolisu u 15.00 po lokalnom vremenu.

Kurir.rs/Blic

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...