Najnovije vesti

RAT MILIJARDERA! Mask udario na najbogatijeg čoveka na svetu, a sve je počelo zbog JEDNE REČENICE!
Foto: Epa /Michael Reynolds, EPA

sukob

RAT MILIJARDERA! Mask udario na najbogatijeg čoveka na svetu, a sve je počelo zbog JEDNE REČENICE!

Planeta

Milijarderi Ilon Mask i Džef Bezos zaratili su na Tviteru, pošto je Mask ocenio da kompaniju najbogatijeg čoveka na svetu „Amazon“ treba „razbiti“.

Maskova reakcija usledila je nakon što je pisac Aleks Berenson objavio da mu nije omogućeno da na toj najvećoj svetskoj maloprodajnoj platformi objavi svoju novu knjigu o virusu korona.

„Ovo je ludost. Vreme je da se Amazon razbije. Monopoli su pogrešni“, poručio je Mask na Tviteru tagujući vlasnika Amazona Džefa Bezosa.

„Amazon“ je komentarisao Maskovu objavu, ali je saopštio da je Berensonova knjiga blokirana greškom i da je sada dostupna za prodaju putem Kindla.

„Odluka o tome da li treba da knjigu stavimo na prodaju nije na Masku“, rekli su iz „Amazona“.

Sudeći po foto poruci koju je „Amazon“ poslao Berensonu, kompanija je pisca obavestila da njegova knjiga nije u skladu sa standardima prodaje.

Mask i Bezos ubrajaju se među najbogatije ljude u Americi, ali i na svetu. Bezos je, prema Forbsovoj listi, trenutno najbogatiji čovek na svetu i njegova imovina procenjuje se na oko 113 milijardi dolara.

Mask takođe pripada klubu milijardera, a njegovo bogatstvo trenutno je oko 37 milijardi dolara.

Osnivač „Tesle već je prozivao Bezosa, kada je rekao kako vlasnik „Amazona“ kasni za njim u pokušaju da izgradi mrežu internet satelita i naveo kako je njegova kompanija „Star link“ osnovana osam godina pre Bezosove „Blu oridžin“.

Ovo nije prvi put da Mask iznosi spektakularne izjave na Tviteru.

Poslednji primer je bio 1. maja kada je napisao da su deonice njegove kompanije „Tesla“ preskupe.

Tokom 2018. godine američka Komisija za bezbednost i razmenu tužila ga je kada je na Tviteru poručio da će „Teslu“ pretvoriti u privatnu kompaniju kada cena deonice bude 420 dolara i da je već obezbedio sredstva.

Mask i „Tesla“ platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u okviru nagodbe.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...