NEMAČKI TUŽILAC O SLUČAJU MALE MEDLIN MEKEN: Devojčica je mrtva, telo zasad nije pronađeno
Foto: EPA/Profimedia

istraga je u toku

NEMAČKI TUŽILAC O SLUČAJU MALE MEDLIN MEKEN: Devojčica je mrtva, telo zasad nije pronađeno

Planeta -

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters rekao je da raspolaže dokazima da je Medlin Meken mrtva.

Kazao je kako policiji treba više informacija o tome gde je osumnjičeni za nestanak Madeleine bio pre 13 godina, pa je uputio apel britanskim turistima da pomognu u istrazi gde je osumnjičeni Kristijan B. živeo kako bi policija mogla da pronađe telo devojčice koja je nestala 2007. u portugalskom mestu Praia da Luz, a tada je imala samo tri godine.

Priznao je da zasad nema dovoljno "čvrstih dokaza" da se osumnjičeni izvedena suđenje.

Volters veruje da postoje i druge britanske žrtve seksualnih napada i pozvao ih je da se obrate policiji.

Za Sky News je rekao: "Nakon svih informacija koje smo dobili, devojčica je mrtva. Nemamo informacije da je živa. Sve indicije koje imamo, a o kojima vam ne mogu govoriti, idu u smeru da je Medlin mrtva."

Kazao je i kako telo zasad nije pronađeno.

Medlin je imala gotovo četiri godine kad je nestala iz porodičnog apartmana u turističkom naselju u mestu Praia da Luz na jugu Portugala u maju 2007. godine.

Ostala je da spava sa mlađim blizancima dok su njihovi roditelji večerali s prijateljima u blizini.

Nemački tužilac rekao je kako njegova istraga sada obuhvata sve vreme kada je osumnjičeni živeo u Algarveu, od 1995. do 2007.

"Treba nam pomoć ljudi i britanskih turista koji su možda između 1995. i 2007. bili u Praiji da Luz. Samo ovim pozivima možemo da rešimo slučaj Medlin Meken", poručio je Volters.

Nove informacije omogućile bi im da Nemca koji trenutno u Nemačkoj služi kaznu zbog drugih krivičnih dela optuže za ubistvo.

"Trenutno nemamo dovoljno dokaza za suđenje na sudu, ali imamo neke dokaze da je osumnjičeni to učinio", zaključio je Volters i još jednom pozvao sve koji imaju neke informacije o kretanju Kristijana B. da im se jave.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track