MISLIM DA ĆE ON PROMENITI SVET: Bajden posetio porodicu brutalno ubijenog Džordža Flojda, izrazio je saučešće (VIDEO)
Foto: Profimedia

amerika

MISLIM DA ĆE ON PROMENITI SVET: Bajden posetio porodicu brutalno ubijenog Džordža Flojda, izrazio je saučešće (VIDEO)

Planeta -

Kandidat demokrata za predsedničke izbore u SAD Džo Bajden rekao je da će sudbina ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda promeniti svet. Nakon što se sastao sa Flojdovom porodicom u Hjustonu kojoj je izrazio saučešće, Bajden je za CBS njuz rekao da je njegova smrt bila "jedna od ključnih tačaka američke istorije".

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda tokom hapšenja razbuktalo je antirasističke proteste širom sveta. Sahrana Flojda biće održana danas u Hjustonu.

"Oni su neverovatna porodica, njegova mala ćerka je bila tamo, ona koja je rekla da će tata promeniti svet i zaista mislim da će njen tata da promeni svet. Mislim da je ono što se dogodilo jedan od ključnih momenata američke istorije zaista, kada je reč o građanskim slobodama, pravima i ophođenje prema ljudima sa dostojanstvom", naveo je on.

Predstavnik Flojdove porodice Bendžamin Kramp, koji je podelio fotografiju susreta na Tviteru, pozdravio je Bajdenove izjave.

"To saosećanje značilo je mnogo ovoj žalosnoj porodici", rekao je on.

Da podsetimo, Džordž Flojd je umro tokom hapšenja u Minepolisu pošto je policajac Derek Šovin skoro devet minuta kolenom stajao na njegovom vratu.

Šovin se u ponedeljak prvi put našao pred sudijom, a kaucija za njegovo puštanje na slobodu određena je na 1,25 miliona dolara.

Šovin je optužen za ubistvo drugog stepena, ali su optužena i ostala tri policajca za pomaganje u delu.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track