VEĆ DRUGI DAN ZAREDOM REKORDAN BROJ MRTVIH OD KORONE U SAO PAULU: Vlasti dozvolile otvaranje radnji, nema odlaganja
Foto: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

brazil

VEĆ DRUGI DAN ZAREDOM REKORDAN BROJ MRTVIH OD KORONE U SAO PAULU: Vlasti dozvolile otvaranje radnji, nema odlaganja

Planeta -

Iako je u Sao Paulu već drugi dan zaredom registrovan rekordan broj smrtnih slučajeva od kovida-19, gradske vlasti su dozvolile otvaranje radnji, izveštava londonski Gardijan.

Sa 340 novih smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata ukupan broj preminulih u najmnogoljudnijoj državi Sao Paulo porastao je na 9.862, pa je tako ova federalna jedinica dospela na 4 mesto po broju žrtava u Brazilu.

Ovi podaci nisu sprečili brojne građane da se upute ka tržnim centrima i prodavnicama u nabavku životnih namirnica. Ostale radnje, koje se ne smatraju prodavnicama od vitalnog značaja, zatvorene su od marta.

Ulazak u trgovinske objekte dozvoljava se samo potrošačima koji nose zaštitnu masku i prethodno se dezinfikuju alkoholom ili antibakterijskim gelom.

Tržni centri u Sao Paulu biće ponovo otvoreni od sutra, ali samo na 4 sata dnevno, a sličan tajming planira i Rio de Žaneiro, drugi najugroženiji brazilski grad.

Ublažavanje restriktivnih mera podržava ultradesničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji od početka pandemije minimizira problem sa korona virusom i ignoriše ozbiljna upozorenja medicinskih eksperata.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track