Najnovije vesti

ISPLANIRAO JEZIVI ZLOČIN Osumnjičeni za nestanak male Medlin poručio noć pre otmice: Sutra imam užasan posao da obavim
Foto: EPA/Profimedia

slučaj medlin meken

ISPLANIRAO JEZIVI ZLOČIN Osumnjičeni za nestanak male Medlin poručio noć pre otmice: Sutra imam užasan posao da obavim

Planeta

Glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin Meken rekao je da "sutra ima užasan posao da obavi" noć pre nego što je devojčica nestala iz apartmana tokom prodičnog odmora u malom portugalskom mestu Praja da Luz.

To je otkrio prijatelj sve bivše devojke osumnjičenog Kristijana Bruknera, dodavši da je Nemac nedugo nakon otmice u maju 2007. godine "nestao" iz Praja da Luza u kome je godinama živeo.

Noć pre nego što je trogodišnja Medlin nestala, Brukner je jednoj od svojih devojaka rekao da ga "čeka posao".

"Sutra moram jedan užasan posao da završim. To će mi promeniti život. Nećete me videti neko vreme", rekao je osumnjičeni.

Tri godine kasnije, njegova druga devojka mu je rekla da liči na foto-robota Medlininog otmičara i upitala ga da li je to on.

"Izbegao je odgovori i rekao joj je da ne zalazi u tu temu", otkrio je njen prijatelj.

Kako prenosi "Dejli mejl", obe devojke sa kojima je Brukner bio u vezi dok je živeo u Praja da Luzu ispitala je policija, ali je zaključila da one nisu bile uključene u otmicu.

"Ono što je rekao te večeri sugeriše da je vrlo pažljivo sve isplanirao, možda čak i da je izvršio otmicu po nečijem naređenju", rekao je njihov prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.

Pored devojke britanskog porekla, Bunker je te 2007. godine bio i sa maloletnom devojkom albanskog porekla sa kojom je živeo u iznajmljenoj vili. Ona ga je nakon raskida prijavila policiji zbog nasilja.

Podsetimo, Brukner (43), osumnjičen za otmicu i ubistvo Medlin Meken. On još kao tinejdžer u rodnoj Nemačkoj optužen za seksualni zločin nad maloletnim licem. Čim je napunio 18 godina, preselio se u Portugal gde je živeo nedaleko od mesta na kome je devojčica nestala.

Brunkner je 12 godina proveo u Portugalu čineći razne zločine, od krađa, preko dilovanja do silovanja, ali za to nikad nije odgovarao. Nedugo nakon nestanka devojčice vratio se u Nemačku gde je uhapšen u više navrata zbog konzumacije droge i dilovanja. Tranutno je u zatvoru.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...