ČUDNI SU ŽIVOTNI PUTEVI Izgubili su troje dece u teškoj nesreći, a onda su godinu dana kasnije dobili trojke (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ OWN

NESVAKIDAŠNJA PRIČA

ČUDNI SU ŽIVOTNI PUTEVI Izgubili su troje dece u teškoj nesreći, a onda su godinu dana kasnije dobili trojke (VIDEO)

Planeta -

U maju 2007. porodica Cobl pogodila je stravična tragedija. Majka Lori Cobl vozila se sa svoje troje dece, 5-godišnjim Kajlom, 4-godišnjom Emom i 2-godišnjom Kejti kući, kada je odjednom kamion napunjen s 20 tona elektronike udario u zadnji deo njihovog automobila.

S njom je još na suvozačevom mestu bila njena mama, baka dece koja se iz nesreće izvukla sa slomljenim rebrima, a Lori je dobila potres mozga.

Kamion je ubrzavao 110 kilometara na sat. Lori se ničega ne seća, suprug Kris morao je da joj kaže da su im deca mrtva.

Vozač kamiona Horhe Migel Romero, koji je ranije kažnjen zbog prebrze vožnje, nije se žalio na presudu zbog ubistva. Nakon nesreće, par se posvetio borbi za promene u transportnoj industriji.

"To je industrija koja se plaća po kilometru. A za vozače to znači samo jedno - ako je kamion parkiran, oni neće biti plaćeni", kaže Kris Kobl.

"To je zapravo cela industrija koja promiče opasnu vožnju. Vozači kamiona voze prebrzo, voze umorni i želimo da se to promeni", objašnjava on.

Ali šest meseci nakon tragedije, Kris i Lori dobili su razloga za nadu - Lori je ostala trudna sa trojkama: dvema devojčicama i jednim dečakom, baš kao i pre.

Za Lori i Krisa bilo je jasno da to nije slučajnost. Oni veruju da su za to zaslužna njihova stradala deca.

"Vaš um ne može ni da misli drugačije. Ako mislite da vas neko prati, gleda i štiti i dogodi se nešto slično, teško je zamisliti da oni nisu bili uključeni u to", rekao je Kris.

U maju 2020., Ešli, Eli i Džejk proslavili su svoj 12. rođendan.

"Mislim da je to čudo. Mislim da su Kajl, Ema i Kejti imali nešto s tim, da su nam pomogli", kaže Lori.

Ništa ne može nadomestiti gubitak troje dece, beskrajnu ljubav prema Kajlu, Emi i Kejti, ali trojke su pomogle ovoj porodici da krene napred.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto. Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track