OSUMNJIČENI ZA NESTANAK MALE MEDLIN JOŠ NIJE ISPITAN Policija je 2013. godine napravila veliku grešku i ugrozila istragu
Foto: EPA

strašno

OSUMNJIČENI ZA NESTANAK MALE MEDLIN JOŠ NIJE ISPITAN Policija je 2013. godine napravila veliku grešku i ugrozila istragu

Planeta -

Policijskom greškom Nemac osumnjčen za ubistvo male Medlin Meken obavešten je o tome da se istraga protiv njega vodi još od 2013. godine, navodi Špigel onlajn, a prenosi Dejli Mejl.

Nada se javila prošle nedelje kada je policija javila da za misteriju nestanka trogodišnjakinje sumnjiči 43-godišnjeg muškarca koji je boravio u istom letovalištu kao i porodica nestale Medlin 2007. godine. Osumnjičeni Kristijan Brukner ima istoriju seksualnih prekršaja, zaključno sa silovanjem.

Špigel navodi da je federalna policija kontaktirala lokalnu u Braunšvajgu za više informacija u vezi sa osumnjičenim nakon što je dobila poverljivu informaciju još u oktobru 2013. godine.

Već tada policija je navodno naznačila da je reč o slučaju nestanka Medlin Meken, kao i da se radi o ličnom ispitivanju Kristijana B.

foto: Profimedia

Reporter Špigela zbog toga navodi da su upravo ti navodi dali priliku osumnjičenom da ukloni sve dokaze, navodeći eksperte koji su loše ocenili policijsku akciju.

"Ovo nije trebalo da se desi i nije uobičajena procedura za ovako osetljiva pitanja", citirao je policajca sa iskustvom. "Policija najpre sakupi podatke, pa tek potom stupa u kontakt sa osumnjičenim".

Uprkos tome što se policija prošle nedelje javila raspirujući nadu u rasvetljenje slučaja, osumnjičeni još nije pozvan na ispitivanje.

Takvo ispitivanje bilo bi moguće tek nakon što se zaključi istraga, kako bi istražitelji mogli osumnjičenima da daju nalaze istrage, izjavio je državnoj novinskoj agenciji državni javni tužilac Braunšvajga Hans Kristian Volters.

foto: EPA/Profimedia

Navodno voleo starije

Međutim, nasuprot optužbama za pedofiliju, javio se bivši prijatelj osumnjičenog Bruknera koji je naveo da ga ja ne portugalskim plažama bilo moguće videti sa starijim ženama. Isto je naveo izvor britanskog tabloida San, dodajući naovde da je pokušavao da im naplati seks.

Isti izvor oktrio je da je jedna od njegovih bivših imala najmanje 15 godina više nego on.

"Činilo se da ga uzbuđuju starije žene. Možda je zato ljudima koji ga znaju bilo teško da ga povežu sa slučajem pedofilije", naveo je neimenovani izvor Sana.

Utom su se javile i tri bivše partnerke koje su potvrdile da su trpele nasilje u odnosu sa njim. O nekima su se i drugi izjasnili. Navodno, dve su viđene pretučene u ženskom veceu. Obema je udarao glavom o zid toaleta.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track