PEDOFIL BI MOGAO DA IZBEGNE OPTUŽBE: Kristijana neće optužiti za ubistvo male Medelin ako se ne pronađu novi dokazi
Foto: EPA/Profimedia

JEZIVO

PEDOFIL BI MOGAO DA IZBEGNE OPTUŽBE: Kristijana neće optužiti za ubistvo male Medelin ako se ne pronađu novi dokazi

Planeta -

Nemac koji je nedavno postao glavni osumnjičeni u nestanku male Medlin Meken možda će izbeći optužbe za njeno ubistvo.

Nemački tužioci prošle su nedelje rekli kako je Kristijan Brukner osumnjičeni, no dodali su i kako ga neće optužiti ako ne nađu nove dokaze protiv njega, javlja CNN.

Nemački istražitelj Hans Kristijan Volters koji radi na slučaju Medlin Meken kazao je kako imaju nove dokaze protiv osumnjičenog, ali nedovoljno za osudu.

Novi osumnjičeni za otmicu devojčice pre 13 godina iz truističkog naselja u Portugalu je 43-godišnji Kristijan Brukner koji već služi zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog dela povezanih s drogom. Takođe je pod istragom zbog nestanka 5-godišnjakinje iz Nemačke.

foto: EPA

"Moramo biti iskreni i otvoreni prema mogućnosti da bi ova istraga mogla da se završi bez presude", rekao je Voltrs za BBC i dodao kako im treba više informacija za optužnicu, ali su "dokazi dovoljno jaki da možemo reći da je devojčica mrtva".

Za britanski The Sun rekao je kako portugalski policajci smatraju da su Medini roditelji odgovorni za njenu otmicu.

Volters je uveren kako Kejt i Geri Meken nemaju veze s njenim nestankom i tretira Bruknera kao glavnog osumnjičenog.

foto: Profimedia

Kejt i Geri su bili osumnjičeni za detektiva Goncala Amarala koji je kasnije skinut sa slučaja.

"Ne mogu suditi svojim portugalskim kolegama, to je bilo njihovo mišljenje. Ja imam osumnjičenog koji je u nemačkom zatvoru sada", poručio je Volters.

Pre četiri godine nemačka je policija pretraživala zapušteno imanje u okrugu Borde u njemačkoj saveznoj pokrajini Saksonija Anhalt. Na tom je imanju živeo 43-godišnji Kristijan Brukner, glavni osumnjičeni za nestanak i smrt Medelin Meken. Reč je o napuštenoj bivšoj fabrici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Imanje je zaraslo u travu, a Brukner je živeo u starim barakama.

foto: Profimedia

Državno tužilaštvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje povezanost između slučaja nestale Medi Meken i nestanka petogodišnje Inge Gehricke 2015. godine u jednoj šumi nedaleko od Braunšvajga gde je osumnjičeni Kristijan u to vreme živeo. Takođe se vjeruje kako je Brukenr 2007. bio na području Praia da Luz, u vreme Medinog nestanka.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track