NISU ZNALI DA JE OSUĐENI SEKSUALNI PRESTUPNIK: Policija u Portugalu nikada nije ispitala Nemca zbog nestanka male Medlin
Foto: Profimedia

slučaj nestanka medlin meken

NISU ZNALI DA JE OSUĐENI SEKSUALNI PRESTUPNIK: Policija u Portugalu nikada nije ispitala Nemca zbog nestanka male Medlin

Planeta -

Policija u Portugalu nikada nije ispitala glavnog osumnjičenog u slučaju Medlin Meken nedeljama nakon njenog nestanka, jer nije znala da je on osuđeni seksualni prestupnik, objavljeno je danas.

Kriminalna prošlost Kristijana Bruknera u Nemačkoj nije bila poznata detektivima koji su tragali za devojčicom nakon što je nestala u resortu Praia da Luz 2007. godine.

Dok su svi seksualni prestupnici u regiji Algarve bili pod sumnjom i ispitani, Brukner nije bio među njima.

Iako je Brukner imao dve osude za kaznu otkako je stigao u Portugal 1998. godine, nije bio na radaru onih koji su tragali za devojčicom.

Njegovo ime bilo je u dokumentu poslatom britanskoj policiji 2011. godine, ali samo zato što je bio stranac koji je bio osuđen, a ne zato što je povezanim sa seksualnim zločinom.

Brukner je postao glavni osumnjičani u slučaju nestanka male Medlin tek kada se "poverio" prijatelju u baru u Nemačkoj da je "upoznat sa njenim nestankom".

Nemački tužioci uvereni su da je on ubio malu Medlin, ali priznaju da nemaju dovoljno dokaza da ga optuže za ubistvo.

Mediji u Portugalu kažu da EU zemlje rutinski ne dele sve informacije o kriminalcima tokom 1990-ih.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track