ZELENO SVETLEĆE ČUDO IZNAD AUSTRALIJE: Sablasno svetlo se prelomilo noćnim nebom, vatrena kugla je sporo letela (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / ABS News Australia

pozdrav iz svemira

ZELENO SVETLEĆE ČUDO IZNAD AUSTRALIJE: Sablasno svetlo se prelomilo noćnim nebom, vatrena kugla je sporo letela (VIDEO)

Planeta -

Mnogi stanovnici Australije ostali su u čudu kada su na nebu ugledali zelenu vatrenu kuglu i pomislili da im se učuinilo, ali ubrzo su društvene mreže bile preplavljene snimcima ove pojave, te su, kako navode neki, shvatili da "nisu ludi".

Neobičnu pojavu, koju su mnogi od njih već nazvali "dolaskom vanzemaljaca", najpre su oko sat vremena posle ponoći prijavili stanovnici Pilbare u Zapadnoj Australiji ali su se sudeći po objavama na društvenim mrežma jednako iznenadili oni koju su ze zatekli napolju i u Severnoj i u Južnoj Australiji.

Čak su i policajci koji su bili na zadatku zbog pljčke snimili neobičnu pojavu na nebu a na snimku se vidi koliko ova vatrena kugla sporo leti - pada.

Iako još niko nije mogao sa sigurnošću da definiše ovo "zeleno leteće čudo", koje je noćno nebo obasjalo sablasnim nijansama plave i zelene boje, stručnjaci veriju da je reč o prirodnom fenomenu.

Stručnjaci naglašavaju da je najverovatnije reč o asteroidu 2002 NN4 čiji se prolazak pored Zemlje i očekivao u tom periodu.

Glen Negl, naučnik u NASA stanici u Kanberi (SCIRO), rekao je da je zelena boja najverovatnije od visokog sadržajem gvožđa u objektu.

Čista i jaka linija koju je ovaj leteći objekat ostavljao za sobom još jedan je dokaz za naučnike da je reč o prirodnom fenomenu. Kada je reč o svemirskom otpadu ili satelitima koji sagorevaju trag je često isprekidan i vide se varničenja od neravnomernog sagorevanja delova.

Kurir.rs / 9News.com Foto: Youtube prtscr / ABS News Australia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja