OGLASILI SE RODITELJI MALE MEDLIN: Policija nam nije poslala pismo da je naša ćerka mrtva
Foto: Profimedia

demantovali navode

OGLASILI SE RODITELJI MALE MEDLIN: Policija nam nije poslala pismo da je naša ćerka mrtva

Planeta -

Ranije su svi svetski mediji preneli da su nemački tužioci koji vode istragu oko Kristijana Bruknera (43) poslali pismo roditeljima u kojem navode da je Medlin Meken mrtva. Mekenovi su demantovali te navode.

Roditelji nestale devojčice Medlin Meken poručili su kako je tvrdnja da su od nemačke policije dobili pismo s potvrdom da je njihova ćerka mrtva - lažna, javlja Sky News.

"Ti navodi su još jednom nepotrebno stvorili teskobu našim prijateljima i porodici", kazali su Kejt i Geri Meken u izjavi.

"Kao što smo rekli sto puta dosad, nećemo davati izjave dok istraga traje. To je zadatak policije i podržaćemo ih koliko god možemo", dodali su roditelji male Medi.

foto: Profimedia

Ranije su svi svetski mediji preneli da su nemački tužioci koji vode istragu oko Kristijana Bruknera (43) poslali pismo roditeljima devojčice koja je nestala 2007. godine u kojem im poručuju da je devojčica mrtva.

U pismo je navodno pisalo da još ne mogu da otkriju koji su to dokazi, navodeći da bi time ugrozili istragu oko Bruknera, koji je glavni osumnjičeni za smrt devojčice.

Istragu vodi Hans Kristijan Volters i on je ranije rekao da imaju pojačanu komunikaciju sa Skotland Jardom, ali i istražiteljima u Portugalu, ali da nisu podelili sve dokaze.

foto: Profimedia

"Ovo je istraga ubistva, a ne oko nestale osobe. Bili smo jasni da istražujemo ubistvo i da imamo dokaze za to. Shvatamo bol koju prolaze roditelji koji žele odgovore, ali bolje je za njih da imamo jasan i uspešan kraj ovog slučaja", rekao je i dodao da bi previše detalja prerano moglo da ugrozi istragu.

Dodao je da u Nemačkoj sve detalje drže do podizanja optužnice.

Portugalski advokat Mekenovih, Rogerio Alves, traži više transparentnosti oko istrage i nada se da će mu portugalski detektivi ove nedelje otkriti koje dokaze imaju, a da su dovoljni za otvaranje slučaja.

"Želim da znam da li imaju nove tragove i šta se radi. Želim da dobijem te odgovore ove nedelje", rekao je.

foto: EPA

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track