Najnovije vesti

NOVI DETALJI O FLOJDOVOM UBISTVU Objavljen snimak poziva tokom hapšenja: Ne znam da li je trebalo da koriste silu ili ne
Foto: Printscreen Youtube/CBS Evening News

mineapolis

NOVI DETALJI O FLOJDOVOM UBISTVU Objavljen snimak poziva tokom hapšenja: Ne znam da li je trebalo da koriste silu ili ne

Planeta

Otkriveni su novi detalji o ubistvu Džordža Flojda. Naime, objavljen je snimak poziva hitnoj službi 911 na kojoj dispečer traži pomoć svog nadređenog i izražava zabrinutost zbog "malo drugačijeg" postupanja policije nego inače.

Grad Mineapolis je objavio snimak kratkog poziva u kojem dispečer, čiji identitet nije poznat, govori svom nadređenom, čiji identitet takođe nije poznat, da nije siguran treba li policija da koristi silu prilikom privođenja Džordža Flojda.

Podsetimo, 911 su pozvali radnici prodavnice u kojoj je Flojd platio lažnom novčanicom od 20 dolara.

"Ne znam, možeš me nazvati drukarom ako želiš, ali imamo kamere koje su snimile ovu intervenciju. Ne znam da li su trebali da koriste silu ili ne, ali nešto su izvukli iz policijskog automobila i svi su sedeli na tome (na Džordžu Flojdu). Ne znam da li su trebali to da učine ili ne, ali meni još nisu ništa odgovorili", govori ženski glas iz dispečerske hitne službe 911.

Njen nadređeni potom odgovara:

"Da, ništa još nisu rekli... samo su ga savladali, što se ne računa, ali proveriću." Ženski glas se ponovno javlja.

"Nema problema, ne viđamo inače, ali kad smo videli - izgledalo je malo drugačije, ali...", govori ženski glas koji se potom prekida.

"Zvuči dobro, pozdrav", nadređeni odgovara i razgovor se prekida. Trajao je manje od minuta.

Policija Mineapolisa odbila je da komentariše snimak

Policija Mineapolisa nije komentarisala ovaj razgovor.

Podsetimo, Flojd je 25. maja ubijen u pokušaju privođenja nakon što su četvorica policajaca koristila prekomernu silu. Za njegovo ubistvo optužen je Derek Čovin koji mu je kolenom pritiskao vrat više od osam minuta iako je Flojd bio vezan lisicama i savladan na tlu, pa je neprestano zapomagao.

Preostala trojica su pomagala Čovinu, pa su optužena za pomaganje pri ubistvu.

Dan nakon što je Flojd umro, započeli su jedni od najmasovnijih protesta na američkom tlu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...