MUŽ I ŽENA IZ VUHANA BILI 1. KORONA PACIJENTI U RIMU: Donirali 40.000 evra bolnici koja im je spasila živote i izlečila!
Foto: Youtube prtscr / La Stampa

dirljiv gest

MUŽ I ŽENA IZ VUHANA BILI 1. KORONA PACIJENTI U RIMU: Donirali 40.000 evra bolnici koja im je spasila živote i izlečila!

Planeta -

Kinseki bračni par, koji su kao turisti u januaru, prvi identifikovani slučaj kovida-19 u Italiji, poklonili su rimskoj bolnici "Spalanzani", u kojoj su izlečeni, 40 hiljada evra za istraživanje o koronavirusu.

Dvoje Kineza, oboje u šezdesetim godinama, poreklom iz kineskog garda Vuhan, bili su u Rimu na turističkom putovanju, kada su se razboleli.

U bolnici su lečeni gotovo 40 dana, a oboje su jedan period bili u intenzivnoj nezi, a zatim su morali da prođu dug period rehabilitacije. Kada su u Aprilu otpušteni iz bolnice žena je plakala od sreće i osoblju bonice gde su lečeni je rekla: "Volimo vas, volimo ovaj grad i Italiju".

Funkcioner u regionalnoj vladi zadužen za zdravstvo Alesio D'Amato je rekao da je "poklon akt velikog priznanja i velikodušnosti kineskog bračnog para", koje je on pozvao da ponovo posete Rim.

U Italji je zdravstena zaštita besplatna, čak i osobe koje nisu državljani ili koje žive u Italiji a utvrdi se da nemaju uredne dokumente, imaju pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu.

Pre nekoliko godina vodila se oštra polemika kada se pokušalo nametnuti lekarima da prijave bolesnike koji nemaju dozvolu boravka u Italiji, što se pre svega odnosilo na migrante. Lekari su masovno odbili uz obrazlozenje "da ne žele da budu špijuni".

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / La Stampa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja