PESKOV OTKRIVA ZBOG ČEGA JE PUTIN ZABRINUT: U ovog moćnog lidera nema poverenja, a to je opasno po ceo svet
Foto: AP

može da dođe do velikih problema

PESKOV OTKRIVA ZBOG ČEGA JE PUTIN ZABRINUT: U ovog moćnog lidera nema poverenja, a to je opasno po ceo svet

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je da, u svetlu nemira u SAD, ruskog predsednika zabrinjava pitanje posvećenosti američkih partnera zajedničkim sporazumima koji regulišu međunarodnu bezbednost.

„Brine ga u kojoj je moguće verovati sporazumima koje je sklopio sa političkim partnerom i koliko su postupci njegovog političkog partnera predvidivi, u ovom slučaju - predsednika SAD (Donalda Trampa)“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da je ruski lider zabrinut zbog rizika da u narednim mesecima ostane bez sporazuma, koji regulišu međunarodnu bezbednost. Prema njegovim rečima, to predstavlja veliku opasnost po ceo svet.

„Predsedniku Putinu je važno da zna da nasuprot sebe ima nekoga ko može s njim odgovorno voditi dijalog kako bi se ta situacija ispravila“, precizirao je Peskov.

foto: EPA

Prema njegovim rečima, mnoge svetske prestonice, uključujući i Moskvu, zabrinute su zbog toga što su postupci Vašingtona nepredvidivi, ali da ruska strana računa na to da će sa SAD razgovarati o problemima strateške stabilnosti.

On je dodao da diplomatija nije pojava gde se poruke šalju preko društvenih mreža, istakavši da, kada je reč o najosetljivijim temama, kao što je tema strateške stabilnosti, „dijalog ne trpi buku“.

Peskov je izrazio nadu da prvi pokušaji da se razgovara o tome na ekspertskom nivou neće naići na zid nerazumevanja.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track