SLUČAJ NESTALE MEDLIN MEKEN: Sukob tri policije zbog istrage, otkriveno da je uništen kombi osumnjičenog pedofila
Foto: Profimedia

misterija već 13 godina

SLUČAJ NESTALE MEDLIN MEKEN: Sukob tri policije zbog istrage, otkriveno da je uništen kombi osumnjičenog pedofila

Planeta -

Britanska i nemačka policija "zaratile" su zbog istrage u slučaju nestanka malene Medlin Meken.

One se trenutno svađaju zbog pisma iz Nemačke u kojem su roditelji malene Medi informirani da nemački istražitelji njen slučaj tretiraju kao ubistvo.

Medlin (3) je, podsetimo, nestala pre 13 godina iz apartmana u Portgualu u kojem je bila na letovanju s roditeljima.

Njen nestanak i danas je misterija, no nemački istražitelji pre nekoliko dana šokirali su svet tvrdnjom da veruju da je devojčica ubijena, otkrivši i da imaju osobu koju sumnjiče za zločin. Reč je o Nemcu Kristijanu Brukneru, koji je u zatvoru zbog seksualnog napada na jednu ženu u hotelu u Portugalu.

foto: EPA

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters tvrdi da je njegova kancelarija informisala roditelje, Kejt i Gerija Mekena da oni veruju da je njihova ćerka mrtva. No, Kejt i Geri su ovo demantovali, kazavši da oni nisu dobili nikakvo pismo od nemačkih istražitelja.

Volters, ipak, tvrdi da je poslao, ne jedno već dva pisma, i to putem Met policije u Londonu, sugerirajući da ih Britanci nisu prosledili. Prvo pismo, u kojem se navodi da Nemci istražuju slučaj kao ubistvo, poslato je krajem maja, dok je drugo poslano prošle sedmice u kojem su roditelji dodatno informirani o istrazi.

foto: Profimedia

No, Skotland Jard tvrdi da je roditeljima prosledio samo jedno pismo, ali od nemačke policije, ne i od tužitelja, a navode da u tom pismu nije bilo navoda o tome da je Medi mrtva. Poručili su da oni i dalje slučaj tretiraju kao "nestalu osobu". Nemci su odgovorili, kazavši da oni istražuju "ubistvo malene Medi".

Polemike su se tako nastavile između nemačke, britanske, ali i portugalske policije - pogotovo jer se doznalo da je portugalska policija uništila Bruknerov kombi, dve godine nakon nestanka devojčice.

foto: EPA

Inače, Kristijan B. služi i 15-mesečnu zatvorsku kaznu i mogao bi izaći na slobodu 17. jula, ako Europski sud odbaci presudu za silovanje 72-godišnje žene, koja je napadnuta 2005. u Praie da Luz, istom mestu u Portugalu iz kojeg je (18 meseci nakon ovog napada) nestala Medi.

Brukner je uhapšen za ovaj zločin 2009. i dobio je sedam godina zatvorske kazne. On se žalio na ovu kaznu, kazavši da su Nemci prekršili zakon tako što su ga izručili iz Portugala pod optužbama za trgovinu drogom, a onda mu sudili za silovanje.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track