VERENICA DŽULIJANA ASANŽA O NJIHOVOJ ROMANSI Volela je da provodi vreme sa njim, a ovako su njihova deca viđala svog oca
Foto: Printscreen Youtube/acTVism Munich

ispovest stele moris

VERENICA DŽULIJANA ASANŽA O NJIHOVOJ ROMANSI Volela je da provodi vreme sa njim, a ovako su njihova deca viđala svog oca

Planeta -

Verenica osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža po prvi put je progovorila o tome kako je uspela da rodi dvoje dece sa njim dok je on bio zatvoren u ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

Stela Moris (37), advokatica poreklom iz Južne Afrike, zaljubila se u Asanža (48) tokom 2015. godine. Tada ga je posećivala zbog pokušaja da zaustavi njegovo izručenje SAD, navodi Dejli mejl.

Gabrijel koji sada ima tri godine i jednogodišnji Maks rođeni su dok se Asanž nalazio u ambasadi Ekvadora. Osnivač Vikiliksa je 2012. godine dobio politički azil koji je trajao sve do prošlog aprila, kada je uhapšen.

Morisova kaže da je srećna što je upoznala Asanža koji je sa Vikiliksom "promenio svet".

"Postali smo prijatelji i gledali smo filmove zajedno i jednostavno sam volela da provodim vreme s njim. Bilo je veoma romantično i slatko. Nije bilo lako, ali kada ste sa nekim koga volite možete nemoguće situacije da učinite mogućim", rekla je ona za emisiju "60 minuta".

Kada je ostala trudna sa Gabrijelom, Asanž je bio u ambasadi već četiri godine i verovalo se da je pod konstantnim video nadzorom. Morisova, koja se verila sa Asanžom 2017, kaže da su njeni sinovi začeti u sobi koja nije bila pokrivena kamerama.

"Džulijan je imao svoj privatan prostor, njegova soba i kancelarija nisu imale kamere", navela je ona.

Morisova je kazala da su ona i Asanž angažovali njihovog prijatelja Stivena Hua kako bi se predstavljao kao otac dece.

Hu je redovno dovodio Gabrijela i Maksa u ambasadu kako bi posetili oca. Morisova sa druge strane, nikada nije dolazila u ambasadu u isto vreme kada i deca.

Tvrdi da su neki ljudi u ambasadi sumnjali da li je Asanž zaista otac dece, pa je tako jedan pripadnik obezbeđenja navodno planirao da ukrade Gabrijelovu pelenu kako bi se uradio DNK test.

Morisova je dodala da je imala podršku Asanžovih roditelja, Kristine i Džona Asanža.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track